• home
 • video
 • pas verschenen

  Hierro: "Ik kan mijn spelers niks verwijten"

  Fernando Hierro troost Jordi Alba.

  Fernando Hierro troost Jordi Alba.

  Spanje moet zijn koffers pakken op het WK en dat komt hard aan. "Dit is niet het WK waar we op gehoopt hadden", zegt bondscoach Fernando Hierro.

  Het was toch een bizar WK voor de Spanjaarden. Aan de vooravond van hun eerste wedstrijd werd bondscoach Julen Lopetegui ontslagen toen bekend raakte dat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij Real Madrid.

   

  Technisch directeur Fernando Hierro nam het roer over en debuteerde met een sprankelend 3-3-gelijkspel tegen Portugal, maar het niveau van die wedstrijd kon Spanje in het vervolg van het toernooi niet meer benaderen. De Spaanse armada strandde in de 1/8e finales.

   

  "Dit is niet het WK waarop we gehoopt hadden, maar ik kan mijn spelers niets verwijten. Ik denk niet dat je kunt zeggen dat het team instortte. Er is een dunne lijn tussen winnen en verliezen", vindt Hierro. "Ik ben dankbaar voor alles wat de spelers me gegeven hebben. Het was een plezier om hen te coachen. De jongens zijn teneergeslagen. Ik voel met hen mee.

   

  Hierro loofde ook nog Andres Iniesta, die na afloop van de wedstrijd tegen Rusland zijn afscheid als international aankondigde. "Hij is een van de beste spelers uit onze geschiedenis, een schitterende professional. Hoe hij speelde na zijn invalbeurt was alsof hij zijn eerste interland speelde. Ik wil hem uit de grond van mijn hart bedanken."

  Andres Iniesta

  Andres Iniesta

  Bondspreses: "We waren veel beter"

  De Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales, de man die Julen Lopetegui de laan uitstuurde, heeft geen spijt van die beslissing. "Wanneer je een beslissing neemt gebaseerd op overtuiging, met verantwoordelijkheid, moet je de bladzijde omdraaien", zegt Rubiales.

   

  "We weten niet wat er met hem als bondscoach gebeurd zou zijn. Wat we weten, is dat we uitgeschakeld zijn terwijl we veel beter waren."

   

  Of Fernando Hierro na dit WK doorgaat als bondscoach is voorlopig nog niet duidelijk. "We gaan enkele weken wachten. Ik moet Fernando en zijn team bedanken voor hun toewijding. Binnen enkele weken zullen we het werk hervatten."

   

  "Iemand zoals Hierro, die een voorbeeldig gedrag heeft, zal altijd een plaats vinden in de federatie om zijn werk voort te zetten, maar vandaag is de dag niet om daarover te praten. Vandaag is een moeilijke dag, want onze droom is stukgeslagen."