• home
 • video
 • pas verschenen

  Situatie van Kristina Vogel is stabiel na botsing op piste

  Kristina Vogel is een succesvol baanrenster.

  Kristina Vogel is een succesvol baanrenster.

  Goed nieuw over wereldkampioene sprint Kristina Vogel. De 27-jarige Duitse onderging vandaag succesvol een operatie. Ze blijft wel op de afdeling intensive care.

  Het nieuws sloeg gisteren in als een bom. Kristina Vogel was zwaargewond na een ongeval op training. Op de betonpiste van Cottbus was ze met volle snelheid gebotst tegen een Nederlandse renster.

   

  Vandaag lag ze op de operatietafel voor een ingreep aan haar wervelkolom. "Ze werd met spoed geopereerd in Berlijn", meldt de Duitse wielerbond. "De operatie is goed verlopen en haar situatie is stabiel. Maar ze ligt wel nog op de afdeling intensive care."

   

  Voor Kristina Vogel, die 11 wereldtitels heeft op de piste, is het niet de eerste keer dat ze het slachtoffer is van een zwaar ongeval. In 2009 lag ze twee dagen in een kunstmatig coma, nadat ze op training aangereden was door een politie-auto die de verkeersregels overtreden had. Vogel onderging toen tal van operaties om haar gezicht op te knappen.