• home
 • video
 • pas verschenen

  Southgate: "Kane wil spelen om topschutter te worden, maar team komt eerst"

  Harry Kane en Gareth Southgate.

  Kane scoorde dit toernooi al 5 keer.

  Roteren lijkt het sleutelwoord voor de match tussen Engeland en België. De Engelse bondscoach blijft volhouden dat zijn team zal spelen om te winnen. "Een toernooi beginnen te plannen is een gevaarlijk spelletje." Het lijkt nochtans wel onwaarschijnlijk dat topschutter Harry Kane zal starten donderdag.

  Harry Kane en Romelu Lukaku doen met respectievelijk 5 en 4 doelpunten volop mee voor de topschutterstitel op dit WK, maar waarschijnlijk krijgen de twee goalgetters donderdag rust. "Hij zal willen spelen omdat hij topschutter wil worden", vertelde Southgate op zijn persconferentie.

   

  "Maar het belang van de ploeg komt eerst. Harry weet dat. Ook voor hem is een zege voor Engeland belangrijker dan een individuele prijs."

   

  Zal Southgate nog vaste waarden laten rusten? "Daar moet ik over nadenken. Er zijn misschien spelers die wat minuten kunnen gebruiken, maar ik moet ook aan de cohesie van het team denken."

   

  "We willen ons alleszins nie top glad ijs begeven en gewoon zo goed mogelijk presteren. Ik zou zelfs niet weten hoe je moet beginnen aan een match die je niet wil winnen. Je toernooi beginnen te plannen, is een gevaarlijk spelletje. Op het EK in 2016 dachten we ook dat we het getroffen hadden, maar we vlogen er wel uit tegen IJsland."