• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Casteels: "Hebben al voor hetere vuren gestaan"

  Casteels blijft geloven in de kwalificatiekansen voor het WK van volgend jaar.

  De Belgian Lions werken vrijdag en maandag hun twee laatste WK-kwalificatiewedstrijden van de eerste ronde af. Bondscoach Eddy Casteels blijft, ondanks een pak afwezigen in de kern, nog steeds geloven in de kwalificatiekansen.

  De Belgian Lions moeten op vrijdag 29 juni en maandag 2 juli vol aan de bak, respectievelijk tegen Rusland en Bosnië-Herzegovina in de eigen Antwerpse Lotto Arena. 

   

  Willen de Belgische basketmannen nog kans maken op de tweede kwalificatieronde, dan moeten ze beide duels winnen. België staat in zijn poule namelijk vierde en laatste. Enkel de top drie van elke groep stoot door.

  "Hebben al voor hetere vuren gestaan"

  "De eerste ervaringen dit seizoen met het nieuwe window-systeem heeft niet in ons voordeel gespeeld", verklaart bondscoach Casteels. "We konden niet altijd terugvallen op onze sterkste selectie, ook nu niet met alle geblesseerden."

  Zo mist Casteels spelers als Jean Salumu, Jean-Marc Mwema, Thomas Akyazili en Hans Vanwijn. Toch wil hij niet spreken van een mission impossible. 

   

  "Hadden we de situatie van vandaag enkele jaren geleden voorgehad, dan hadden we nu geen ploeg. Nu is er een bepaalde structuur en kunnen we terugvallen op een ruime selectie. We moeten er blijven in geloven, want we hebben al voor hetere vuren gestaan."

  De Belgische bondscoach wil de handdoek nog niet in de ring werpen.

  "Met lef en karakter naar de toekomst kijken"

  De Belgian Lions hebben zich nog nooit voor een WK kunnen kwalificeren. Ook nu lijkt het moeilijk te worden. Moeten we als België zijnde ons niet eerder focussen op EK's, in plaats van op een WK-deelname? 

   

  "Een normale Belg zou ja zeggen, maar ik ben dat niet. Wij moeten niet alleen blij zijn met wat we hebben, maar vooral durven om de uitdaging aan te gaan. Onze vrouwen zijn het mooiste voorbeeld dat je met lef en karakter naar de toekomst mag durven kijken."

  U kunt de wedstrijden van de Belgian Lions tegen Rusland en Bosnië-Herzegovina live bekijken op het kanaal van Ketnet of met livestream op www.sporza.be.