Ga naar de inhoud

VIDEO: Kroos, Kane en Neymar: enorm veel goals in Mazzu-time op dit WK

 zo 24 juni 2018 12:29
Neymar scoorde voorlopig de "laatste" goal: in de 97e minuut.

Aan suspense in de slotminuten geen gebrek op dit WK. Al 12 doelpunten, of 17% van alle goals, vielen in de 90e minuut of later. (Her)beleef hier de meest opvallende late doelpunten.

Rusland zet de toon: 2 late goals in openingsmatch

In de openingsmatch lag Saudi-Arabië in de slotfase al lang tegen het canvas, maar in de extra tijd duwden Tsjerisjev en Dzjoeba het mes nog veel dieper in de wonde: 5-0.

Bouhaddouz dompelt Marokko in rouw

Een dag later werd Marokko - Iran nog dieper in de extra tijd beslist. De match leek op een felbevochten 0-0 af te stevenen, maar daar besliste invaller Aziz Bouhaddouz anders over. In de 95e minuut kopte hij raak, zij het wel in zijn eigen doelmond.

Kane kopt Engeland door het kleinste gaatje

Zo gemakkelijk de Rode Duivels gisteren de Tunesische defensie oprolden, zo stug verliep het voor Engeland. Pas in de 91e minuut kon Harry Kane - wie anders - voor de verlossing zorgen. Benieuwd of het vanmiddag ook zo lang nagelbijten wordt tegen Panama.

Dolle wendingen in groep E eergisteren

Vrijdag bereikte Mazzu-time een voorlopig hoogtepunt op het WK. Brazilië wachtte tot de 91e minuut om het Costa Ricaanse slot te ontgrendelen, met dank aan Coutinho. In de 97e minuut deed Neymar een tweede duit in het zakje.

 

Nog opmerkelijker was de Zwitserse remonte later op de avond. Zwitserland slaagde er in de 90e minuut als eerste ploeg op dit WK in om een nederlaag om te buigen in een zege.

Batshuayi dikt de score aan in extra tijd

Uit chauvinisme voegen we  ook de twee late goals in België - Tunesië aan dit rijtje toe. Batshuayi werkte in de 90e minuut een mooie voorzet van Tielemans af en Khazri milderde in de slotfase (tot grote woede van Courtois) nog tot 5-2. Bekijk hieronder nog eens alle goals uit de match.

Om het af te leren: geniet nogmaals van Kroos' goal

En uiteraard kan ook de levensbelangrijke treffer van Kroos niet ontbreken. De Duitsers beten 95 minuten lang hun tanden stuk op de hardwerkende Zweden, maar bij de allerlaatste stilstaande fase deed Toni Kroos wat Gary Lineker al jaren predikt.