• home
 • video
 • pas verschenen

  "8 van mijn 10 Duitse vrienden pronostikeerden gisteren tégen Duitsland"

  Toon Casteleyn: "Waterdragers Kroos en Boateng doen hun werk niet."

  Duitsland redde gisteren in de absolute slotfase zijn hachje, maar de scepsis aan het thuisfront blijft groot. "De Duitsers worden niet warm van deze nationale ploeg", duidt journalist Toon Casteleyn, die in het zuiden van Duitsland woont, de lauwe reacties.

  "Duitsland mist Schweinsteiger en Podolski"

  Vier jaar geleden mocht leraar-journalist Toon Casteleyn nog de Duitse wereldtitel vieren in Beieren, maar nu ziet hij vooral veel ontnuchtering in zijn omgeving. "De Duitsers zijn opgelucht dat het WK nog niet voorbij is, maar toch zijn ze kritisch en cynisch in hun reacties. Ze worden niet warm van deze nationale ploeg."

   

  Wie heeft precies de mosterd gegeten voor de Duitse fans? "De kritiek komt altijd terug op Löw zelf, omdat hij Özil en Gündogan meegenomen heeft en Sané niet. Waterdragers Kroos en Boateng doen hun werk niet zoals we verwachten."

   

  "Het spel is niet goed en het gaat niet snel vooruit. We missen de spelers die er vier jaar geleden wel bij waren: Schweinsteiger en zelfs Podolski, die heel belangrijk was in de kleedkamer. De sfeer was al niet euforisch voor het WK en dan was er die match tegen Mexico waar Duitsland heel zwak voor de dag kwam."

   

  De kritiek komt altijd terug op Löw zelf, omdat hij Özil en Gündogan meegenomen heeft en Sané niet.

  Toon Casteleyn, Belg in Duitsland

  "Het geloof in een nieuwe Duitse wereldtitel is heel ver weg"

  Toni Kroos liet gisteren optekenen dat "sommigen in Duitsland ons graag hadden zien verliezen". Klopt dat? "Ja, dat is wel zo", geeft Casteleyn grif toe. "We hebben hier een tipronde onder tien vrienden. Daarvan hebben er maar twee, onder wie ik, voor Duitsland getipt. De acht anderen pronostikeerden allemaal tegen Duitsland."

   

  Wanneer draaide de Duitse hoop in een nieuwe wereldtitel om in scepsis? "Het kantelpunt was het 2-1-verlies tegen Oostenrijk in de voorbereiding. Dat was heel pijnlijk. Da's hetzelfde als wanneer België tegen Nederland verliest."

   

  "Dan kwam de niet-denderende 2-1-overwinning tegen Saudi-Arabië, was er de hetze rond Özil en Gündogan en mocht Sané niet mee. Toen is de sfeer gedraaid. Het is niet zoals vier jaar geleden. Het geloof in een nieuwe wereldtitel is heel ver weg."

  Tweets: