• home
 • video
 • pas verschenen

  Briels: "Op het WK is het tijd om eens een trofee in de lucht te steken"

  De Red Lions tonen in de voorbereiding op de Champions Trophy dat ze een goede kans maken op het WK in november. "Vroeger verzwakten we bij wissels, nu hebben we 24 spelers die heel hoog niveau halen", zegt Thomas Briels.

  Frankrijk werd met 4-0 ingeblikt, Spanje kreeg een 5-2 om de oren. De Red Lions  zijn duidelijk op dreef in aanloop naar de Champions Trophy. "Het zijn nog niet de toplanden, maar we zijn wel op de goede weg", zegt Thomas Briels.

   

  De Red Lions oefenen donderdag nog tegen Engeland vooraleer ze op de Champions Trophy in Breda (23/06-01/07) aan het echte werk beginnen. "Het is een prestigetoernooi voor de beste landen van de wereld", aldus Briels. "Het is de laatste editie, want volgend jaar begint de Pro League, een heel ander concept."

   

  "De Champions Trophy wordt een goede graadmeter voor het WK (28/11-16/12).  Maar we willen onze tactiek nog niet prijsgeven aan de tegenstanders, dus de coach moet nog beslissen hoe we zullen spelen. We hebben wel iets nodig om op te bouwen richting het WK."

  "Alle 24 spelers halen heel hoog niveau"

  België werd in 2014 nog vijfde op het WK in Den Haag, maar maakte ondertussen al veel progressie met zilver op de Olympische Spelen in Rio en zilver op het EK 2017. Kunnen de Red Lions nu eens de hoofdvogel afschieten op het WK?

   

  "We zitten met ons hoofd wel al bij het WK", geeft Briels toe.  "Wereldkampioen worden is een droom. We staan derde op de wereldranking, dus maken een goede kans. We doen al een tijdje mee voor de prijzen, maar kijken nu naar de eindzege. Het is tijd om eens een trofee in de lucht te steken, dat willen we heel graag."

   

  "Er zijn enkele jonge spelers bijgekomen, die snel geïntegreerd werden in de groep. Vroeger was het basisniveau  hoog bij de kleine kern, maar verzwakten we bij wissels. Nu hebben we 24 spelers die een heel hoog niveau halen. De concurrentie maakt dat we zo hard trainen en beter willen worden."