• home
 • video
 • pas verschenen

  Ann Wauters: "Als ik eerlijk ben, dan begin ik wel te twijfelen"

  Het zijn geen zo'n leuke tijden voor Ann Wauters. Op de stage van de Belgian Cats in China werkt ze voort aan haar revalidatie. "Ik wil zo graag nog iets betekenen voor de Belgian Cats. Niet alleen naast het veld, maar ook erop."

  Ann Wauters is met de Belgian Cats afgereisd naar China, maar wedstrijden spelen doet de Belgische veterane niet. Ze werkt hard aan haar comeback na een vervelende knieblessure. "Ik weet dat het een soort van slijtageblessure is, wat moeilijk anders kan na toch bijna 20 jaar topsport", zegt Wauters aan Kris Meertens.

   

  "Maar voor mij is het toch ook een rollercoaster geweest van telkens hoopvol opbouwen, je goed voelen en dan weer iets te veel doen. En dan krijg je alweer reactie in je knie en dan moet je weer opnieuw beginnen."

   

  Wauters bekent dat dat toch in haar hoofd kruipt. "Er zijn wel momenten dat ik twijfel, in paniek slaan zou ik niet durven te zeggen. Maar als ik echt eerlijk ben, dan begin ik op sommige momenten wel te twijfelen. Omdat die reactie in mijn knie altijd terug blijft komen."

  "Ik wil graag op het veld nog iets betekenen voor de Cats"

  Vorig jaar beleefde Wauters met de Belgian Cats een prachtige tijd op het EK. "Vorig jaar heben we een prachtige campagne gehad met die bronzen medaille als kers op de taart."

   

  "Natuurlijk willen we dat nog een keer proberen om zo’n prachtig resultaat neer te zetten. Ook al weten we dat het moeilijker zal zijn op het WK in september." En daar wil Wauters een rol in spelen. "Ik wil zo graag nog iets betekenen voor de Belgian Cats, niet enkel naast het veld, maar ook erop."