• home
 • video
 • pas verschenen

  De harde kern van Lierse stapt over naar K.Lyra-Lierse SK

  Fanatieke Lierse-fans.

  De fanatieke Lierse-fans.

  De Lierse-familie beleeft woelige tijden. Door het failliet van geel-zwart en de recentelijke oprichting van twee nieuwe clubs (K.Lyra-Lierse SK en Lierse Kempenzonen) moeten de fans een zware knoop doorhakken. De "fanatieke aanhang" kiest alvast voor K.Lyra-Lierse SK.

  Het supporterscollectief "Lierse Voor Altijd", gesteund door onder meer Lierse-boegbeeld Eric Van Meir, zocht na het einde van Lierse toenadering tot stadsgenoot Lyra, dat vanuit 1e provinciale naar 3e amateurs promoveert. De vrijpartij resulteerde in de nieuwe club K.Lyra-Lierse SK, met het stadion in Berlaar als thuishaven.

   

  Intussen bokste het bestuur van het ter ziele gegane Lierse een fusie in elkaar met Oosterzonen, uit 1e amateur. De nieuwe club heet Lierse Kempenzonen en zal haar thuismatchen op het Lisp afwerken.

   

  In één klap zijn er dus twee clubs met Lierse-wortels. De vraag is welke club de supporters van het opgedoekte Lierse in de toekomst gaan steunen.

  "Non-communicatie richting fans was de druppel"

  De fanatieke aanhang schaart zich alvast resoluut achter het Lyra-Lierse-project. De sleutelfiguren van de supportersgroepen Yellow Black’s Army en Pallieter Casuals Lier vinden het Lyra-Lierse project "de voor de hand liggende keuze gezien hun steeds aangehouden koers waarbij de supporters de club maken".

   

  "Wij kunnen ons helemaal vinden in het verhaal waarbij supportersdeelname en -inspraak hoog op de agenda staan, en waarbij er weer voeling met de jeugd, club en het bestuur zal bestaan", klinkt het.

   

  "Lierse Voor Altijd is met een project waarbij de bezorgdheden van de supporters op de eerste plaats staan en dat appreciëren wij zeer sterk."

   

  "Wij hebben ons goed geïnformeerd over beide initiatieven en stellen vast dat het Oosterzonen-tracé niet alleen de mensen omvat die ons Lierse hebben laten sterven, maar ook nog eens dat er 0 bereidwilligheid is om ons als supporters te betrekken in de toekomstige werking van hun club."

   

  "De non-communicatie naar de fans toe tot een dag na de deadline was de druppel.
  Voor ons is dit verhaal een zoveelste hoofdstuk in het boek van commerciële
  belangen en postjespakkerij, en dus niet van echte supporterspassie."

   

  "Jaren hebben wij vanuit de fanatieke aanhang pogingen ondernomen om een plaats te krijgen in de club. Dit is steeds op een ‘njet’ gestuit. De club kwam enkel met ons praten wanneer ze iets gedaan wilden krijgen, maar nooit is er langs hun kant iets opgeleverd aan ons."

   

  "Tijd voor verandering, tijd voor echte passie in de tribunes, tijd voor het verhaal dat vanuit de supporters zelf is geschreven en waar wij als fanatieke aanhang graag ons steentje aan bijdragen. Tijd voor K.Lyra-Lierse S.K. dus”, besluit de harde kern.

  Tweet: