• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloften van Club, Anderlecht en co spelen binnenkort in amateurreeks

  De 24 profteams zullen in 2019-2020 hun beloften in amateurreeksen stallen.

  Vanaf het seizoen 2019-2020 zullen de belofteploegen van profclubs een plekje krijgen in de nationale amateurreeksen. Dat heeft de Pro League dinsdag goedgekeurd.

  Welke belofteploegen in welke reeks zullen uitkomen, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat er 7 belofteploegen in de 1e amateurklasse zullen spelen: 4 in de reeks voor Nederlandstalige ploegen en 3 in de reeks voor Franstalige ploegen.

   

  De overige 17 belofteploegen zullen worden verspreid over de 2e en 3e amateurklasse.  Dat gebeurt op basis van een ranglijst, die zal worden opgesteld door een werkgroep van de Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF. Daarbij hanteren ze verschillende criteria zoals de jeugdlicenties, de resultaten van de A-ploeg en van de jeugdploegen.
   

  Anderlecht schreef zijn jeugd in bij de Franstalige amateurvleugel ACFF, waardoor de belofteploeg van Anderlecht wellicht in de 1e amateurklasse zal uitkomen.