• home
 • video
 • pas verschenen

  Sevilla haalt de coach van Gerona binnen

  Machin was de afgelopen 3,5 jaar coach van Gerona.

  De Spanjaard Pablo Machin is de nieuwe coach van Sevilla. Machin loodste Gerona vorig jaar naar de Primera Division, waar de club dit seizoen 10e eindigde.

  Sevilla schoof eind april Vincenzo Montella aan de kant. De Italiaan was in december nog de ontslagen Eduardo Berizzo komen aflossen, maar na 9 matchen zonder zege mocht Montella ook zijn boeltje pakken.

  Machin (43) heeft vandaag in Sevilla een contract getekend voor de komende 2 seizoenen. Hij zette de afgelopen 3,5 jaar de lijnen uit bij Gerona, dat dit seizoen 10e eindigde (3 plaatsen achter Sevilla).

  Gerona zelf is in zijn zoektocht naar een nieuwe coach gaan aankloppen bij 2 hulptrainers van City-coach Pep Guardiola, namelijk Mikel Arteta en Domenec Torrent. De Catalaanse club wacht geduldig op een antwoord.