• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen behoudt licentie, KVM: "BAS wil waarheid niet openbaren"

  Moeskroen mag volgend seizoen weer in 1A spelen.

  Slecht nieuws voor KV Mechelen: Het BAS heeft de licentie van eersteklasser Moeskroen bevestigd. Het BAS boog zich vrijdag over de zaak die degradant KV Mechelen had aangespannen, Moeskroen stuurde vandaag het verdict de wereld in.

  KV Mechelen had bij het BAS beroep aangetekend tegen de licentietoekenning van Moeskroen. De zakker na de reguliere competitie had "vanuit verschillende hoeken" opgevangen dat de licentie van 1A van Moeskroen "problematisch" zou zijn.

  Omdat de Licentiecommissie, de Pro League en de KBVB dat volgens KV Mechelen niet voldoende onderzocht hebben, stapte de club naar het BAS. Ze kregen er dus nul op het rekest.

  Voor Moeskroen is het het vierde jaar op een rij dat het voor het BAS moet verschijnen om uitleg te geven over vermeende eigendomsbanden met spelersmakelaars, wat verboden is.

  Moeskroen verwelkomt "het uitstekende nieuws": "Het werk van meerdere seizoenen van het hele team achter de grensclub is beloond. Vanaf nu concentreren we ons op de voorbereiding van het nieuwe seizoen."

  Bij KV Mechelen reageren ze teleurgesteld.  "Het BAS weigert blijkbaar om de werkelijkheid naar boven te brengen. Malinwa neemt akte van de beslissing, maar betreurt deze omdat er op deze manier geen stap gezet wordt naar meer transparantie in het Belgisch voetbal."

  KV Mechelen heeft nog een kort geding en een strafklacht lopen

  Het BAS is één zaak, maar er lopen nog 2 juridische zaken: KV Mechelen diende een strafklacht met burgerlijke partijstelling in bij het Brusselse parket. Een onderzoeksrechter vlooit uit of voetbalclub Moeskroen in handen was van de buitenlandse voetbalmakelaars Pini Zahavi en Fali Ramadani.

  KV Mechelen ging ook nog een kortgedingsprocedure aan tegen de Belgische bond. Zo hoopt de club terwijl het onderzoek tegen Moeskroen loopt als 17e club aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League te kunnen beginnen. "De uitspraak wordt binnen enkele weken verwacht", meldt de club.

  Tweet van Moeskroen: