Ga naar de inhoud

Lommel al voor de start van de play-offs zeker van promotie naar 1B

 za 21 april 2018 12:54
Volgend jaar speelt Lommel opnieuw in 1B.
Lommel mag na een jaar afwezigheid volgend seizoen opnieuw aantreden in 1B. Het is nu al zeker van een ticket omdat de andere clubs uit de top 4 geen licentie kregen. Dessel Sport, de laatste club die Lommel eventueel nog iets in de weg kon leggen, besloot niet naar het BAS te trekken.

Het huidige seizoen is nog niet voorbij, maar toch is al duidelijk wie er volgend jaar in 1B zal aantreden. OHL, Beerschot Wilrijk, Westerlo, Roeselare, Union en Lierse blijven in de reeks. KV Mechelen komt als degradant over uit 1A en neemt de plaats in van Cercle Brugge. Tubeke verdwijnt naar eerste amateur en Lommel komt er opnieuw bij.

Sportief is Lommel eigenlijk nog niet zeker van promotie naar 1B want de top 4 uit eerste amateur moeten nog aan hun play-offs beginnen. Maar het is wel de enige club die een licentie op zak heeft. Seraing kreeg ook een licentie maar kan mathematisch de top 4 niet meer halen. Knokke en Deinze vroegen geen licentie aan, Dessel Sport kreeg er geen. Die laatste club besloot deze week om niet naar het BAS te trekken om alsnog een licentie te krijgen en zo is Lommel dus de enige overgebleven kanshebber op promotie.

Er lopen wel nog twee andere zaken bij het BAS die de samenstelling van 1B eventueel nog overhoop zouden kunnen gooien. Zo hoopt KV Mechelen alsnog in 1A te blijven door de licentie van Moeskroen aan te vragen. Lierse moet nog een licentie voor 1B versieren voor het BAS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.