• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Olympiakos-voorzitter stuurt spelers (en Belgen) met vakantie

  Er wordt dezer dagen niet veel gevierd bij Olympiakos.

  Er is een serieuze kink in de kabel bij Olympiakos. De Griekse kampioen staat "pas" 3e in het klassement, wat scheepsmagnaat Evangelos Marinakis tot harde maatregelen beweegt.

  Olympiakos is de regerende kampioen in Griekenland, maar een achtste opeenvolgende titel wordt dit seizoen moeilijk. Het team uit Piraeus staat met nog 4 speeldagen voor de boeg op de 3e plaats, op 3 punten van AEK Athene en 1 punt van PAOK Saloniki. Weliswaar met 1 match meer gespeeld dan die top 2.

  Zaterdag raakte Olympiakos, met Silvio Proto, Vadis Odjidja en Kevin Mirallas in de ploeg, niet verder dan 1-1 tegen middenmoter Levadiakos. Het team won slechts 3 van zijn laatste 8 matchen.

  Voorzitter Evangelos Marinakis is furieus. Uit onvrede heeft hij - volgens enkele Griekse media - de hele selectie, waarin ook Björn Engels en Guillaume Gillet thuishoren, verplicht met vakantie gestuurd. Tot het einde van het seizoen. De spelers moeten ook een boete van 400.000 euro betalen, wordt geschreven.

  Marinakis, die ook de Engelse tweedeklasser Nottingham Forest bezit, haalde volgens de Griekse kranten na het gelijkspel van afgelopen weekend fel uit naar de spelers.

  "Ik ga Olympiakos weer opbouwen en omvormen tot de ploeg waar wij van dromen. Ik en de rest van de supporters hebben genoeg geduld met jullie gehad. Jullie vertrekken vandaag verplicht met vakantie", zou de scheepsmagnaat gezegd hebben.

  "Jullie denken alleen aan huizen en auto's"

  Nog slechts een handvol spelers van de huidige selectie zou de resterende competitiematchen mogen afwerken. De rest zou vervangen worden door talenten uit de beloftekern.

  "Jullie denken alleen aan mooie huizen en wagens en hebben niets te zoeken in de ploeg", zou de voorzitter de spelers hebben toegebeten. "Ik betaal miljoenen, opdat jullie niets tekortkomen. Door jullie heb ik drie trainers moeten ontslaan, maar eigenlijk zijn jullie het die in de fout gaan."

  Marinakis zei naar verluidt nog dat de helft van de boete werd opgelegd voor de draw tegen Levadiakos en de andere helft voor het 1-1 gelijkspel tegen grote rivaal Panathinaikos begin maart.