• home
 • video
 • pas verschenen

  Superfans Hellebaut en Marec over Cercle-Beerschot: "Logisch dat ik zenuwachtig ben"

  Tia Hellebaut is al jarenlang supporter van Beerschot (Wilrijk).

  Morgen wordt beslist wie dit seizoen naar de hoogste klasse promoveert: Beerschot Wilrijk of Cercle Brugge. Wij gingen de temperatuur opmeten bij twee bekende supporters van beide teams. Leven zijn met vertrouwen naar de match toe?

  Hellebaut: "We kunnen geschiedenis schrijven"

  Tia Hellebaut heeft de lotgevallen van Beerschot Wilrijk de voorbije jaren van nabij gevolgd. "Marc Schaessens, ex-speler van Beerschot, is familie van mij. Ik heb de liefde voor de club vanaf jonge leeftijd meegekregen. Mijn papa gaat nu nog altijd naar alle thuismatchen."

  "Ik was er zelf bij in de thuismatch tegen Cercle en zal er morgen ook weer bij zijn, maar dan wel op groot scherm in het Kiel."

  "Ik ben toch wel zenuwachtig. Dat is logisch, want we kunnen een beetje geschiedenis schrijven. Iedereen is overtuigd van een goeie afloop, al weten we ook dat het nog kan mislopen."

  "We kregen het gevoel onoverwinnelijk te zijn"

  "De laatste weken van de competitie zou je gedacht hebben dat het heel moeilijk zou worden. Omdat Beerschot al zeker was van de finale ontbrak de motivatie misschien wat. Maar afgelopen weekend heb ik weer een vechtende ploeg gezien."

  "Ik denk dat wij de grote favoriet zijn, ook al omdat we mooie dingen hebben laten zien in de heenmatch. Cercle kon eigenlijk vrij weinig inbrengen."

  "Het zou een onwaarschijnlijk verhaal zijn als we kunnen promoveren naar 1A. Na die nieuwe start in provinciale was het even zwaar, maar we zagen al snel dat de ploeg er iets moois van wou maken. Elk jaar ging het goed en zo kregen we het gevoel onoverwinnelijk te zijn."

  Zo kan Beerschot Wilrijk zaterdag voor het 5e jaar op een rij promoveren. "Ik denk zelf dat het 1-1 wordt. Een assist van Losada en een goal van Placca. Maar het wordt vechten tot op het einde."

  Marec: "Zelfs als Cercle wegzakt, blijf ik naar de matchen gaan"

  Marc De Cloedt is een verwoed Cercle-supporter. U kent de man beter onder zijn artiestennaam Marec. Marec is een Brugse cartoonist die voor Het Nieuwsblad werkt.

  "Ik teken elke dag in de krant over sport, dus moet ik mezelf wel eens intomen als het over Cercle gaat", zegt Marec.

  "De fans van Club weten dat ik Cercle-supporter ben. Ik heb daar nooit een geheim van gemaakt. Ik ben er meteen voor uitgekomen, omdat dat het eerlijkste is."

  "Ik ben al heel mijn leven supporter van Cercle. Ik ga in het stadion naar alle thuismatchen kijken en de uitwedstrijden bekijk ik live op tv. Mijn liefde voor Cercle zal altijd blijven. Ik hoop dat het nooit gebeurt, maar zelfs als Cercle verder zou wegzakken, dan nog zal ik altijd blijven gaan."

  "Misschien denken ze bij Beerschot dat ze er al zijn?"

  Tijdens de heenwedstrijd op het Kiel zag Marec met lede ogen hoe de Vereniging met 1-0 de boot inging. "Het was het slechtste Cercle tegen het beste Beerschot. Ik had liever gehad dat we met 0-1 gewonnen hadden, maar zelfs deze 1-0 kan in ons voordeel spelen."

  "Misschien denken ze bij Beerschot dat ze er al zijn? Bovendien zit het in het DNA van Cercle om de underdog te zijn. Daarom ben ik ook fan van Cercle geworden: ik ben voor de underdog in het leven."

  "Ik geef Cercle dus nog een goeie kans om te promoveren. Zeker als we spelen zoals we dat kunnen sinds de komst van Frank Vercauteren: zeer snel en zonder omwegen recht op doel af. Dat is een spelwijze die ik al jaren niet meer op Cercle gezien had."

  "Zou graag eens naar Club gaan, maar weet niet waar hun stadion is"

  Stel dat het zaterdag niet lukt voor Cercle, dan blijft de wereld gewoon draaien en blijft Marec groen-zwart in zijn hart dragen. Naar Club overlopen is niet aan hem besteed.

  "De Club-supporters, en dan vooral die van de regio Brugge zelf, begrijpen niet dat ik niet voor Club ben. Dan zeg ik altijd: “Ik zou wel eens naar Club willen gaan kijken, maar ik weet niet waar hun stadion is."