• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Doren: "Deze trofeeën moeten het team een boost geven de komende jaren"

  Van Doren werd in Berlijn verkozen tot beste hockeyer ter wereld.

  Gisteren is Arthur Van Doren door de Internationale Hockeyfederatie uitgeroepen tot "Hockeyer van het Jaar". De Red Lions kaapten veel prijzen weg in Berlijn. "Spelen in zo'n ambitieus team is de reden voor de trofee. Zo kan je je als individu ook beter tonen", blijft Van Doren zeer bescheiden.

  Naast de award van Hockeyer van het Jaar werd Arthur Van Doren ook de Belofte van het Jaar. Een prestatie die hij grotendeels aan het team te danken heeft, zegt hij. "Ik mag me heel gelukkig prijzen dat ik mag spelen in zo'n ambitieus team. Ik denk dat dat de reden is dat individuen zich ook af en toe kunnen tonen en dat ik daarom deze trofee gewonnen heb."

  "De overwinning kwam toch een beetje als een verrassing. De 4 andere genomineerden waren echt enorm getalenteerde jongens en atleten waar ik respect voor heb. Dat maakt mij alleen maar trotser om deze trofee mee naar huis te nemen."

  Naast Van Doren vielen ook keeper Vincent Vanasch en Red Lion-coach Shane McLeod in de prijzen. "Het toont aan dat we met België op de juiste weg zijn en alleen maar harder in dezelfde richting moeten werken. Hopelijk geven deze trofeeën het team een boost naar de komende jaren toe."

  "Het leuke aan deze trofeeën is dat de meerderheid van de stemmen van collega-spelers en coaches komt", besluit de 23-jarige Red Lion.

  Tweet Van Doren