• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterspeler Blake Griffin ruilt de Clippers voor de Detroit Pistons

  Blake Griffin is de nieuwste aanwinst van de Detroit Pistons.

  De Detroit Pistons hebben aangekondigd dat Blake Griffin overkomt van de LA Clippers. In totaal zijn er 6 spelers betrokken bij de ruil tussen beide teams. Reed en Johnson volgen Griffin naar Detroit, terwijl Bradley, Harris en Marjanovic de omgekeerde beweging maken.

  Na bijna 9 jaar heeft Blake Griffin de Los Angeles Clippers verlaten. De vijfvoudige All Star trekt samen met ploegmaats Willie Reed en Brice Johnson naar de Detroit Pistons.

  "Dit is een enorme verbetering voor onze ploeg", zegt de eigenaar van de Detroit Pistons Tom Gores. "Blake Griffin is een van de beste spelers in de NBA. Wanneer je de kans hebt om hem aan je ploeg toe te voegen, moet je die grijpen."

  Bij de transfer zijn in totaal 6 spelers betrokken want Avery Bradley, Tobias Harris en Boban Marjanovic maken de omgekeerde beweging. Zij verhuizen van Detroit naar LA en nemen nog 2 draft picks mee voor de Clippers.

  "Blake Griffin heeft een grote impact gehad op onze organisatie", zegt de CEO van de Clippers Steve Ballmer over het vertrek van zijn superster. "Het was een plezier om hem te leren kennen en ik wens hem al het beste. Verandering is moeilijk, maar ik heb alle vertrouwen in onze medewerkers. Ik geloof meer dan ooit in het winnen van een NBA-titel."

  Griffin was zelf onder de indruk van de transfer: