• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse en Beerschot Wilrijk leggen het bij na gesprek met Pro League

  De match tussen Lierse en Beerschot Wilrijk moest worden stilgelegd.

  Jan Van Elst, CEO van Lierse, en Eric Roef, voorzitter van Beerschot Wilrijk, hebben de plooien tussen beide clubs glad gestreken na de incidenten tijdens de afgelopen streekderby. Pierre Francois, CEO van de Pro League, trad op als bemiddelaar.

  Op 6 januari werd het duel tussen Lierse en Beerschot Wilrijk voor de tweede keer dit seizoen ontsierd. De supporters van beide clubs gooiden projectielen naar elkaar en de match werd zelfs even stilgelegd. Na afloop wezen ze in elkaars richting als schuldige.

  De Pro League organiseerde nu een bemiddelingsgesprek tussen Jan Van Elst en Eric Roef. Met topman Pierre Francois als bemiddelaar werden de plooien tussen beide clubs uit de Proximus League glad gestreken.

  De vertegenwoordigers benadrukten dat ze het gebruik van Bengaals vuur in het stadion betreuren. Daarnaast werd er bekeken welke veranderingen Lierse zal moeten doorvoeren om de neutrale zone tussen uit- en thuisfans te vergoten.

  Tot slot beloofden beide clubs ook om hun supporters zo goed mogelijk te sensibiliseren, zodat de match Beerschot Wilrijk-Lierse op de 28e en laatste speeldag "in de meest sportieve sfeer kan plaatsvinden".

  Beide clubs riskeren 25.000 euro boete

  Volgende week dinsdag beslist de raad van bestuur van de Pro League of het interne reglement van kracht is. Beide clubs riskeren een boete tot 25.000 euro voor de incidenten.