• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "In België zeggen we altijd dat iets niet kan. Nu bewijzen we dat het wel kan"

  Chris Van Puyvelde is in zijn nopjes met de verhuis van de wielerbond.

  0 / 0
  De KBVB krijgt in de toekomst ook de Belgische wielerbond naast zich in Tubeke. Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de voetbalbond, juicht die beslissing toe. "Laat ons van dit gebied een klein stukje België maken waarin we tonen wat we allemaal kunnen in dit land."

  "In Tubeke hebben we alles wat we nodig hebben"

  Van Puyvelde kijkt reikhalzend uit naar de komst van de Belgische wielerbond. "Ik ben heel blij met deze beslissing. Ik vind dat er in België nood is aan het centraliseren van de krachten. Wielrennen is de tweede sport in ons land. We staan ervoor bekend. Waarom zouden we niet kunnen samenwerken?"

  "En waarom zouden we niet nog meer sporten kunnen ontvangen in ons centrum in Tubeke? Ik denk dat we op dat vlak nog veel ruimer moeten kijken. Zoals ook het voetbal evolueert naar een mondiale sport, moeten wij in België evolueren naar een sportwereld die van elkaar kan leren en in bepaalde aspecten elkaar ook helpt."

  Hoet zit de samenwerking in elkaar? "We delen in de eerste plaats de site met de wielerbond. Daarmee begint het. Als we morgen bijvoorbeeld nood hebben aan medische ondersteuning, waarom zou die dan niet samen verzorgd kunnen worden?"

  "Als je logisch gaat nadenken, dan denk ik dat er veel mogelijkheden zijn. Waarom zouden we het dan niet doen? Er zijn al verkennende gesprekken geweest met andere bonden en er zijn veel gegadigden. Hoe meer we sporten, hoe groter we worden als sportland."

  "In Tubeke hebben we alles wat we nodig hebben. Er is zelfs ruimte om nog meer velden aan te leggen en ook voor andere sporten dingen neer te poten, zoals een BMX-circuit of hockeyvelden."

  "Er is nog plaats genoeg in de omgeving"

  Van Puyvelde wil niet alleen sporten verenigen, maar denkt ook verder. "Het hotel is helemaal af en de accommodatie staat op punt. Als er een aantal sporten gegroepeerd zijn, krijgen we een mooi centrum en kan er ook naar de industrie gekeken worden."

  "Laat ons van dit gebied een klein stukje België maken waarin we tonen wat we allemaal kunnen in dit land. We kregen al heel veel complimenten vanuit het buitenland en de aanvragen stromen binnen. Misschien zien zelfs de regeringen het zitten om dingen in de toekomst samen te doen."

  "Er is nog plaats genoeg in de omgeving. Laat ons verder denken nu om nog meer mensen samen te brengen. In België zeggen we altijd dat het niet kan. Wij gaan bewijzen dat het wel kan."

  Het volledige interview met Chris Van Puyvelde: