• home
 • video
 • pas verschenen

  POLL: Wie rijdt er in 2018 met het mooiste wielershirt rond?

  Het shirt van Bora-Hansgrohe

  Het nieuwe wielerseizoen komt eraan en dat betekent dat het tijd wordt voor de teams om hun nieuwe shirts bekend te maken. Bekijk de nieuwste tenues hier, van Team Sky tot Quick-Step Floors. Van de 18 WorldTour-teams zijn er al 16 de wereld ingestuurd.

  LottoNL-Jumbo: meer geel

  Het nieuwe tenue van de Nederlandse wielerformatie zal vanaf volgend seizoen (nog) meer geel bevatten. Alleen de mouwen, de broek en de zij zullen nog zwart kleuren.

  Bahrain Merida: geen grote wijzigingen

  Bahrain Merida houdt het nieuwe shirt naar eigen zeggen eenvoudig in 2018. Grote verrassingen zijn er dan ook niet te zien. Het tenue is overwegend rood met een blauwe streep op de voorkant. Het groene Merida-streepje komt dit jaar nog beter tot zijn recht.

  Team Sunweb: strepen in het peloton

  Team Sunweb, het nieuwe team van Edward Theuns en Louis Vervaeke, kiest in 2018 voor een gestreept tenue. De zwart-wit-kleuren blijven ook dit jaar aanwezig.

  Trek-Segafredo: volledig rood shirt

  Trek-Segafredo laat het zwart achterwege en kiest voluit voor rood. De ploegnaam komt in witte letters op de voorkant van het tenue te staan, de broek blijft zwart.

  Movistar: donkerblauw maakt plaats voor lichtblauw

  De Spaanse wielerformatie van onder anderen Nairo Quintana en Alejandro Valverde rijdt volgend jaar in het lichtblauw. Het design, met de grote "M" op de voorkant van het tenue, blijft hetzelfde.

  BMC: aanpassingen in de details

  Greg Van Avermaet en co zullen ook volgend jaar in het kenmerkende rode shirt te bewonderen zijn. De nieuwe uitrusting is vooral in de details aangepast, maar heeft ook een blauwe tint gekregen op de kraag en het achterwerk. 

  Mitchelton-Scott: nieuwe naam, nieuwe tenue

  De verandering van de ploegnaam (voordien: Orica-Scott) is ook meteen te merken in het nieuwe tenue. Het blauw-groene shirt maakt plaats voor een zwarte uitrusting met een gele afwerking.

  Katjoesja-Alpecin: babyblauwe bovenkant

  De nieuwe ploeg van Marcel Kittel vervangt het rode design deels door een babyblauwe tint. Het wit in het shirt wordt almaar beperkter.

  Astana: geen grote verrassingen

  Astana zal ook 2018 aanvangen in de bekende blauwe shirts. De ploeg koos ervoor om het blauw toch licht aan te passen en het een meer ouderwetse look te geven.

  Quick-Step Floors: "Koninklijk blauw"

  De ploeg van Patrick Lefevere kiest voor een herkenbaar tenue in een "koninklijk blauwe" uitrusting. De naam van de renner staat vermeld op het truitje, net als de "Wolfpack"-stempel, een bijnaam die ploegleider Brian Holm aan het team gegeven heeft.

  BORA-hansgrohe: groen en wit overheersen

  De ploegmaats van wereldkampioen Peter Sagan reden afgelopen jaar nog rond in een grotendeels zwart tenue. In 2018 kiest de formatie voor een lichter kleurenpalet. Het onderste gedeelte van het shirt bestaat uit witte en groene tinten.

  AG2R La Mondiale: geruit shirt wordt gestreept

  Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh rijden ook in 2018 in de vertrouwde bruine en blauwe kleuren, al mag Naesen (minstens) nog een half jaar in zijn Belgisch kampioenentenue rondrijden. De ruiten maken plaats voor horizontale, effen vlakken die het shirt wat op een nationale kampioenentrui doen lijken.

  Team Sky: van zwart naar wit

  Geen zwarte tenue voor Team Sky in 2018. De Britse wielerformatie kiest voor witte shirts (waarmee ze tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk ook al reden). Op de voorzijde komt een horizontaal blauw vlak. De kenmerkende verticale streep op de achterkant blijft.

  Lotto Soudal: overwegend wit

  De nieuwe shirts van Lotto Soudal worden gepresenteerd door Nikolas Maes en Puck Moonen. De klassieke kleuren, rood en wit, blijven, maar wit wordt wel de dominante kleur.

  EF Education First-Drapac: in het roze

  Het Cannondale-Drapac van Sep Vanmarcke (toekomstig EF Education First-Drapac) rijdt volgend jaar in het roze. Een enorm verschil met de felle groene shirts van de vorige jaren.

  Dimension Data: groene en witte tinten

  Waar het truitje het afgelopen jaar nog zwart was aan de bovenkant, is het in 2018 wit. De onderkant kleurt groen. Op de achterkant staat de "Q", die verwijst naar Qhubeka, het goede doel waar de Zuid-Afrikaanse formatie zich voor inzet.

  Wanty-Groupe Gobert kiest voor fluotinten

   De Belgische formatie was de laatste in het rijtje. Wanty-Groupe Gobert heeft zijn look aangepast met extra fluogele details.