Ga naar de inhoud

Primeur: Vermaelen speelt voor het eerst 4 matchen na elkaar voor Barcelona

 wo 6 december 2017 16:00
Thomas Vermaelen is zijn kans aan het grijpen bij Barcelona.
Thomas Vermaelen is aan een heropleving bezig bij Barcelona. "Telkens als we een beroep op hem doen, doet hij het goed", zegt coach Ernesto Valverde.

Thomas Vermaelen speelde gisteren een hele match tegen Sporting in de Champions League. Het was de 4e match op een rij dat Barcelona-coach  Ernesto Valverde hem speelminuten gaf. Hij stond eerder in de basis tegen Valencia en Murcia, en viel in tegen Celta Vigo.

Vermaelen doet hiermee iets waar hij nog nooit in geslaagd is sinds hij in 2014 voor Barcelona tekende. In 2015 speelde hij eens 3 matchen op een rij, maar dat was telkens als invaller.

Valverde ziet het in ieder geval zitten in de Rode Duivel, ook al profiteert die van een kleine blessuregolf bij de verdedigers. "Hij ziet er goed uit", zegt Valverde. "Hij is sterk in de duels en brengt het spel goed op gang. Telkens als we een beroep op hem doen, heeft hij het goed gedaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.