• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chapecoense plaatst zich een jaar na vliegramp voor Copa Libertadores

  Tulio De Melo (archief) maakte het verlossende doelpunt voor Chapecoense.

  De Braziliaanse eersteklasser Chapecoense heeft zich gekwalificeerd voor de voorronde van de Copa Libertadores. Een nipte zege op de slotspeeldag van de competitie was voldoende voor de kwalificatie.

  Op 28 november 2016 verloor Chapecoense bijna zijn volledige selectie in een vliegtuigramp. Tegen alle verwachtingen in heeft de club zich gisteren toch opnieuw geplaatst voor het kampioenenbal in Zuid-Amerika, de Copa Libertadores.

  Met een 2-1-overwinning op de slotspeeldag van de competitie verzekerde Chapecoense zich van de achtste plaats en het bijhorende ticket voor de voorronde van de Copa Libertadores. De partij tegen Coritiba leek lang uit te draaien op een gelijkspel, maar in de extra tijd kon Tulio De Melo toch nog het winnende doelpunt scoren.

  De voorronde van de 59e editie van de Copa Libertadores gaat eind januari van start.

  De vreugde bij Chapecoense was enorm: