Vreemdste basketbalmatch die u al zag? Alabama wint net niet met drie spelers

ma 27 november 2017 07:33
Sexton was de uitblinker bij Alabama met 38 punten.
Een wedstrijd in het Amerikaanse college-basketbal van afgelopen zaterdag gaat over de tongen in de VS. Alabama moest noodgedwongen meer dan tien minuten met drie spelers spelen. Toch maakten ze nog bijna een achterstand goed.

De Alabama Crimson Tide en Minnesota Gophers hadden beide dit seizoen nog niet verloren en dus stonden de zenuwen extra gespannen. Dat ontaardde een eerste keer tussen de twee spelverdelers van de twee clubs: Nate Mason en Collin Sexton.

Even later kwam het opnieuw tot schermutselingen tussen twee spelers. De volledige bank van Alabama sprong daarbij recht en stond op het veld. De scheidsrechter zag geen andere optie dan alle bankspelers naar de kleedkamer te sturen.

Alabama moest de wedstrijd zonder wisselspelers afwerken. Maar daar bleef het niet bij. Een van de vijf maakte enkele minuten later zijn vijfde fout en een minuut daarna viel een andere Alabama-speler uit met een enkelblessure.

Resultaat: Alabama moest de resterende tien minuten met drie tegen vijf spelen. En dat draaide opvallend goed uit. Sexton, die een toekomst in de NBA wordt voorspeld, nam zijn ploeg op sleeptouw. Alabama verkleinde de kloof in het slot zelfs nog van 67-54 tot 89-84. Vooral dankzij 38 punten van Sexton. Het leverde hem een compliment van Dwyane Wade op Twitter op.