• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: 47 punten van Irving houden Celtics op zegekoers

  Nowitzki kan Irving niet afhouden.

  De Boston Celtics zijn momenteel onklopbaar in de NBA: in Dallas stonden ze wel voor de 3e match op een rij dubbele cijfers achter, maar toch pakten ze hun 16e overwinning naeen. Met dank aan Kyrie Irving.

  De Mavericks hadden in het vierde quarter een voorsprong van 13 punten, maar konden de zaak niet afmaken. Op een kleine 8 minuten van het eind stond er 87-74 op het bord.

  De Celtics keken naar Irving om dat om te keren. De 25-jarige point-guard, deze zomer overgekomen van Cleveland, speelde zijn beste match voor zijn nieuwe team en zette een persoonlijk seizoensrecord neer.

  Op 1 minuut van het einde pakte Irving de bal af van Nowitzki en bediende Tatum: 96-96. In de extra tijd maakte de Amerikaanse Australiër 10 van zijn 47 punten. "Voor mij zijn dit geen stressituaties. Ik bekijk het gewoon als een partijtje in het park: het is 7-7 en 8 betekent winnen."

  Dallas, waar Harrison Barnes topschutter was met 31 punten, blijft achter met een 15e verlies, het slechtste cijfer van de NBA.

  Bekijk de "MVP-prestatie" van Irving: