• home
 • video
 • pas verschenen

  Wasilewski vindt onderdak bij Poolse topclub Wisla Krakau

  Wasilewski bij zijn voorstelling in Krakau.

  Marcin Wasilewski heeft opnieuw een club. De Poolse rechtsachter, die transfervrij was nadat zijn contract bij Leicester City in juni niet verlengd werd, is vandaag in eigen land door topclub Wisla Krakau gepresenteerd. Wasilewski tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op nog een seizoen.

  Bij zijn voorstelling liet Wasilewski weten al diverse keren dicht bij een overgang naar Wisla Krakau te hebben gestaan, maar dat hij blij is dat het er nu eindelijk van gekomen is.

  "Ik voelde dat de trainer en het bestuur me echt wilden. Dat was het belangrijkste en daarom ben ik hier", zei Wasilewski.

  De 37-jarige Wasilewski is in België bekend door zijn passage bij Anderlecht (2007-2013). Hij groeide er in zes seizoenen uit tot een cultheld op de rechtsachter.

  In augustus 2009 leek zijn carrière even voorbij toen de Pool een dubbele openbeenbreuk opliep na een incident met Axel Witsel. Maar Wasilewski herstelde en stond in mei 2010 opnieuw op het veld. In 2013 vertrok hij naar Engeland en toenmalig tweedeklasser Leicester.

  Na de promotie naar de Premier League in zijn eerste seizoen maakte de Pool in het seizoen 2015-2016 het sprookje van Leicester van dichtbij mee. Leicester, met Wasilewski slechts sporadisch op het veld, kroonde zich tegen alle verwachtingen in tot Engels kampioen.

  Toch nog voetballer

  In juni van dit jaar werd zijn aflopende contract in Engeland niet meer verlengd en leek de 60-voudige Poolse international klaar met het topvoetbal. Nu breidt Wasilewski alsnog een vervolg aan zijn carrière in zijn geboortestad Krakau. De dertienvoudige Poolse kampioen staat momenteel derde in de nationale competitie.

  Tweets: