Ga naar de inhoud

Frankrijk laat prestigezege tegen Duitsland liggen door goal in extra tijd

 di 14 november 2017 22:38
Stindl scoort pas in de toegevoegde tijd de 2-2.
Duitsland en Frankrijk hebben een aangename oefenmatch afgesloten met een 2-2-gelijkspel. Frankrijk leefde nochtans lang in de waan dat het de Duitsers de eerste nederlaag sinds het EK kon aansmeren. Maar in de 93e minuut maakte Stindl nog gelijk.

Duitsland had voor het laatst verloren op het EK, uitgerekend tegen Frankrijk. De laatste thuisnederlaag dateerde van vlak daarvoor, toen de Mannschaft onderuit ging tegen Slovakije met 1-3.

Aan die reeks leek na bijna 2 jaar een einde  te komen. Lacazette werd schitterend in stelling gebracht door Martial en in de 2e helft door Mbappé. Tussendoor had Werner na een counter wel tegengeprikt. Kroos kon de Duitsers ook nog op voorsprong brengen, maar zijn vrijschop eindigde op de lat.

Bij Frankrijk zaten ze al met hun hoofd in de wolken, maar zoals je weet ben je met Duitsers nooit klaar. Invaller Stindl vond nog een gaatje in de korte hoek naast Mandanda.

Duitsland-Frankrijk 2-2

Doelpunten: 33' Lacazette 0-1, 56' Werner 1-1, 71' Lacazette 1-2, 93' Stindl 2-2

Duitsland: Trapp, Plattenhardt, Hummels (46' Rüdiger), Süle, Can (83' Stindl), Kroos, Khedira (75' Rudy), Draxler, Ozil, Gündogan (65' Götze), Werner (85' Wagner)

Frankrijk: Mandanda, Jallet (64' Pavard), Varane, Umtiti, Digne (82' Kurzawa), Rabiot, Tolisso, Matuidi (64' N'Zonzi), Martial, Lacazette (76' Griezmann), Mbappé