• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel pakt op slotspeeldag ticket Aziatische Champions League: "Wat een ontknoping"

  Het eerste seizoen van Axel Witsel bij Tianjin Quanjian is een voltreffer.

  Opdracht volbracht voor Axel Witsel en de zijnen. Tianjin Quanjian heeft zich op de slotdag van de competitie verzekerd van de 3e plaats in China, goed voor een ticket voor de Aziatische Champions League.

  De promovendus - vorig seizoen zat Tianjin Quanjian nog in tweede klasse - heeft zo zijn ambitie waargemaakt. Op de slotdag moest daarvoor wel nog gewonnen worden: uit bij kampioen Guangzhou Evergrande was dat geen sinecure. Maar het werd 1-2, met goals van Modeste en Sun. Witsel pakte geel en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

  Met een totaal van 54 punten hield Quanjian Hebei CFFC en Guangzhou R&F, allebei met 52 punten, achter zich. R&F won ook zijn match, Hebei verloor. En dat was het geluk van Witsel en co.

  Witsel stuurde na de match een blije Instagrampost de wereld in: "Op het einde van de (match)dag blijft de vraag: heb je genoeg gevochten? En JA dat deden we!!!"

  "We stoten door naar de voorronde van de Aziatische Champions League in de laatste match van het seizoen!!!"

  "Wat een ontknoping in ons eerste jaar in de Super League en wat een seizoen van ons: derde plaats, fantastische thuiscijfers met 10 zeges, 4 draws en slechts 1 nederlaag en op 1 na beste verdediging."

  Instagram Witsel:

  Tweets van coach Fabio Cannavaro: