• home
 • video
 • pas verschenen

  Vercauteren moet Cercle Brugge weer naar hoogste klasse loodsen

  Frank Vercauteren gaat weer in eigen land aan de slag.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Cercle Brugge heeft Frank Vercauteren uit zijn hoed getoverd als opvolger van José Riga. Vercauteren moet de nummer 3 uit 1B weer naar het hoogste niveau leiden. "Ik heb de voorbije maanden veel gereisd, veel nagedacht en vaak "neen" gezegd. Maar hier vind ik de professionele omkadering die ik zocht", zegt Vercauteren.

  Cercle Brugge wil, met de steun van meerderheidsaandeelhouder Monaco, dit seizoen naar eerste klasse promoveren. José Riga kon volgens het Cercle-bestuur die verwachtingen niet inlossen en werd vandaag ontslagen.

  "Om te promoveren moeten we minstens 1 periodetitel veroveren", zegt voorzitter Frans Schotte. "Op 3 matchen van het einde van de 1e periode hebben we het niet meer in eigen handen. Vandaar de beslissing om het roer om te gooien."

  "Als vervanger hebben we niet uit de aanbiedingen de beste trainer gekozen, we zijn zelf op zoek gegaan naar de beste optie voor Cercle."

  Vercauteren: "Begrijp dat dit voor veel mensen een verrassing is"

  En dat is dus Frank Vercauteren, die een jaar geleden werd ontslagen bij Samara, in Rusland. Met titels bij Anderlecht en Genk bouwde Vercauteren al een aardig palmares op. Toch vindt hij Cercle geen stap terug.

  "Ik begrijp dat dit voor velen een verrassing is. Ik heb de voorbije maanden veel gereisd, heb veel nagedacht en heb ook veel aanbiedingen geweigerd. Ik kon het mij permitteren een paar keer "nee" te zeggen."

  Waarom de puzzelstukjes bij Cercle dan toch in elkaar pasten, daarover blijft Vercauteren op de vlakte. "Ik vind hier de professionele omkadering die ik zoek. Ik heb er geen enkel probleem mee dat ik hier meer in de schaduw zal werken. Integendeel, dat doe ik juist liever."

  Vercauteren heeft in ieder geval nog altijd honger. "Ik ben dan wel 60, maar ik ben nog niet van plan om een boek te schrijven en mijn afscheid aan te kondigen (hij verwijst naar Hugo Broos, red). Ik wil nog niet stoppen."

  "Weinig publiek? Ik was coach in de Emiraten, ik ben dat gewoon"

  Op de vraag van een journalist of Vercauteren er geen problemen mee zal hebben dat er maar weinig supporters op de matchen van Cercle Brugge afkomen, antwoordde de nieuwe coach gevat: "Als je in de Emiraten gewerkt hebt, dan heb je geen problemen met wat minder publiek. Soms zit daar maar 50 man. Dat ben ik gewoon."

  "We hebben het publiek uiteraard nodig, maar ik heb het meer voor kwaliteit dan kwantiteit", sluit Vercauteren het onderwerp.