• home
 • video
 • pas verschenen

  Turkse stadsderby ontspoort volledig: 5 rode kaarten in Fenerbahçe-Besiktas

  Het werd een memorabele Fenerbahçe-Besiktas.

  Een derby tussen 2 clubs uit Istanbul is bijna altijd vurig, maar bij die tussen Fenerbahçe en Besiktas vlogen de vonken er echt van af. Uiteindelijk won Fenerbahçe in een tumultueus slot.

  Fenerbahçe begon met 5 punten achterstand op Besiktas aan de derby. De eerste 40 minuten verliepen nog vrij normaal, al floot de ref na 20 minuten wel een eerste penalty, omgezet door Giuliano.

  Maar vlak voor de rust zat het spel helemaal op de wagen. Quaresma liep in 2 minuten tijd tegen 2 gele kaarten aan en ook bij de thuisploeg mocht Neto vroegtijdig gaan douchen.

  Met 10 tegen 10 werd de 2e helft aangevat, maar het bleef gele kaarten regenen. Dat kon natuurlijk niet blijven duren en in de slotfase ontspoorde de match volledig.

  In nauwelijks 10 minuten floot de ref een 2e penalty, gaf hij de Canadees Hutchinson rood en vervolgens ook invaller Koybasi, die nog geen kwartier op het veld stond.

  Beide teams eindigden de match zo met 9 spelers, maar als klap op de vuurpijl kreeg ook Ozyakup van Besiktas nog rood, omdat hij na het laatste fluitsignaal bleef mekkeren.

  Fenerbahçe won de match met 2-1.