• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA start "versnelde procedure" voor vervanger van Eurostadion

  Zal dit stadion ooit nog verrijzen in Brussel?

  De Belgische voetbalbond heeft nog tot 7 december om het dossier rond het Eurostadion te ontgrendelen. Dan hakt de UEFA de knoop door of er 4 matchen van het EK 2020 in Brussel gespeeld worden.

  Het dossier rond het Eurostadion lijkt al een hele tijd muurvast te zitten, geprangd in een kluwen van vergunningen. De Europese voetbalbond heeft nu laten weten dat België er spoed moet achter zetten, want op 7 december beslist de UEFA of er 4 matchen van het EK 2020 in Brussel gespeeld zullen worden, zoals nu nog op het programma staat.

  De UEFA geeft wel toe dat het intussen op zoek is gegaan naar mogelijke alternatieven. "Er is een versnelde procedure voor het vinden van vervanging", luidt het bij de Europese bond.

  UEFA-voorzitter Ceferin maakt zich wel sterk dat het nog altijd in orde zal komen. "We rekenen nog altijd op Brussel."

  Bondsvoorzitter Linard: "Het is 5 voor 12"

  Bondsvoorzitter Gérard Linard beseft dat de tijd nu echt begint te dringen. "De KBVB gaat voluit voor Euro 2020 en het Eurostadion. We zijn erg verheugd vast te stellen dat België nog steeds het plan A blijft voor UEFA, maar het is nu vijf voor twaalf", zegt Linard.

  "De KBVB en de UEFA vragen bijgevolg aan de verschillende betrokken partijen om hun verantwoordelijkheden op te nemen in het belang van het Belgisch voetbal, onze supporters en het imago van ons land en onze hoofdstad."