• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona klaagt Neymar aan voor ettelijke miljoenen voor contractbreuk

  Bij Barcelona laten ze niet met zich sollen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Dat Barcelona en Neymar met slaande deuren uit elkaar gegaan zijn, is nog een understatement. Barcelona eist nu ook nog eens extra geld van zijn voormalige speler.

  "FC Barcelona heeft een rechtszaak aangespannen bij de Arbeidsrechtbank van Barcelona. De Spaanse voetbalbond is hiervan op de hoogte en zal het nieuws overmaken aan de Franse voetbalbond en de FIFA", schrijft de Spaanse club in een statement.

  "De club vraagt ten eerste dat het geld wordt teruggestort van de bonus die de speler kreeg na zijn contractverlenging (26 miljoen euro, red)."

  "Daarbovenop eisen we een schadevergoeding van 8,5 miljoen euro én nog eens 10% extra omdat de transfersom te laat betaald is. De club vraagt ook aan PSG om zijn verantwoordelijkheid op te nemen als de speler die verplichting niet zelf kan nakomen."

  Neymar moet in principe zélf de 222 miljoen euro van zijn afkoopsom op de rekening van Barcelona storten. Maar blijkbaar is dit nog niet of te laat gebeurd.

  PSG: "We hebben de regels gerespecteerd"

  PSG is naar eigen zeggen "verrast" door het persbericht van FC Barcelona. "De club heeft net als Neymar de regels en wetten gerespecteerd. We betreuren opnieuw de houding van Barcelona", schrijft de Franse club.