• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin Durant gaat niet mee op visite bij Donald Trump: "Ik respecteer hem niet"

  "Het is mijn persoonlijke keuze om niet te gaan."

  Traditiegetrouw gaat de NBA-kampioen op visite bij de Amerikaanse president, maar Kevin Durant laat die eer dit jaar aan zich voorbijgaan. De kampioenenmaker van de Golden State Warriors is het niet eens met Donald Trump en zal het bezoekje dan ook boycotten.

  "Mijn teammaats begrijpen mijn keuze"

  "Ik zal niet gaan", verklaarde de basketballer aan het Amerikaanse ESPN. "Ik kan geen respect opbrengen voor de persoon die momenteel de functie van president bekleedt. Ik ga niet akkoord met hem en dat wil ik tonen met mijn afwezigheid."

  De Most Valuable Player van de afgelopen NBA Finals laat zijn stem dus horen en verwacht dat hij niet de enige zal zijn die verstek laat gaan. "Het is mijn persoonlijke keuze om niet te gaan, maar ik ken mijn teammaats goed genoeg om te weten dat ze akkoord gaan met mij", aldus Durant.

  Net na de kampioenenviering liet medemaat Stephen Curry al een ballonnetje op door voor het eerst het woord "boycot" te laten vallen. Woorden waar ook grote NBA-baas Adam Silver en Golden State-trainer Steve Kerr op inspeelden door de spelers op te leggen "goed na te denken" vooraleer ze op visite gingen.

  "De Verenigde Staten zijn meer dan ooit verdeeld"

  Volgens Durant volgt het protest ook op de gebeurtenissen in Charlottesville. Daar stierf een vrouw toen een jongeman op een groep mensen inreed die tegen racisme manifesteerde.

  "Sinds hij zich president mag noemen, zelfs tijdens zijn presidentiële campagne al, zijn de Verenigde Staten een verdeeld land. En dat is geen toeval. Toen Barack Obama nog president was, koesterde iedereen zoveel hoop", gaat Durant verder.

  "Alles is verergerd met de komst van de nieuwe president. Zolang hij nog aan de macht is zal ons land geen enkele vooruitgang boeken."