• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan dos Santos gaat zijn broer voor de derde keer achterna en trekt naar LA Galaxy

  Jonathan Dos Santos schitterde vorige maand op de Confederations Cup.

  De Mexicaanse voetbalbroertjes Jonathan en Giovani dos Santos lijken elkaar maar niet te kunnen missen. De jongste van het voetballende duo gaat voor derde maal zijn oudere broer achterna en heeft zopas zijn overgang naar LA Galaxy bekendgemaakt. De club van ex-Rode Duivel Jelle Van Damme hoopt zo nog een ultieme gooi te doen naar een plaatsje in de Amerikaanse play-offs.

  LA Galaxy is met een negende plaats in de Western Conference van de Amerikaanse voetbalcompetitie niet aan zijn beste seizoen bezig. De club van Jelle Van Damme is met nog 14 wedstrijden te gaan vijf punten verwijderd van een zesde plaats. Die plaats geeft recht op deelname aan de play-offs en net daarom zocht Galaxy versterking.

  De club aan de Amerikaanse Westkust heeft het daarbij niet al te ver gezocht. Jonathan, broer van spits Giovani dos Santos, komt de ploeg versterken. De 27-jarige vleugelspeler komt over van Villarreal en wordt zo opnieuw herenigd met zijn oudere broer.

  De carrièrekeuzes van het Mexicaanse duo vertonen overigens niet voor de eerste keer gelijkenissen. Net als Giovani begon Jonathan zijn carrière bij het grote FC Barcelona. Na een mindere periode volgde hij in 2014 zijn oudere broer naar Villarreal en nu is het tweetal dus opnieuw herenigd bij LA Galaxy.

  "De komst van Jonathan moet ons team versterken met het oog op de play-offs en een zesde eindoverwinning in de MLS. We geloven dat Jonathan ons elftal op sleeptouw zal nemen en kijken daarom uit naar zijn aantreding", klonk het bij coach Sigi Schmid.

  Jonathan dos Santos schitterde vorige maand nog op de Confederations Cup. De winger had een niet zo geringe rol in de prestaties van Mexico en werd na de uitschakeling tegen Duitsland ogenomen in het elftal van het toernooi.