• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Fysiek en mentaal zijn we klaar voor match tegen Noorwegen"

  "Fysiek en mentaal zijn de speelsters er klaar voor."

  0 / 0

  "Fysiek en mentaal zijn de speelsters er klaar voor."

  De Red Flames spelen morgen tegen Noorwegen met het mes op de keel. Als ze verliezen, zit hun eerste EK er al na de groepsfase op. Bondscoach Ives Serneels denkt dat zijn team er klaar voor is. "Als ik iets wijzig aan mijn ploeg, zal dat om tactische redenen zijn."

  "Morgen niet te veel nadenken, maar vrijuit voetballen"

  Ives Serneels heeft geprobeerd de Red Flames zo snel mogelijk weer op te peppen na de nederlaag tegen Denemarken. "We hebben gisteren een aangename en goeie training gehad. Fysiek zijn de speelsters 100 procent klaar."

  "Mentaal ook denk ik. We hebben gisteren een goeie groepsbabbel gehad. Ik heb de speelsters laten spreken en naar oplossingen laten zoeken. Hoe kunnen we een match beginnen zoals we die eindigen? Maar vanaf vandaag hebben we het vizier op Noorwegen gericht. We moeten morgen niet te veel meer denken, maar vrijuit voetballen."

  Morgen moet er eigenlijk gewonnen worden. "Het zal interessant zijn om te zien hoe de speelsters daar mee omgaan. Dat is ook een leerproces. Op termijn willen we bij de top 12 van Europa aansluiten. Dan moet je soms vooraf soms durven zeggen dat je een match wil winnen. We kunnen morgen ook de finalist van 4 jaar geleden uitschakelen, dus dat is ook een mooie uitdaging."

  "Wullaert op de 10 kan een meerwaarde zijn"

  Kiest de bondscoach voor dezelfde basiself? "Ik heb tegen Denemarken van al mijn speelsters gezien wat ik gehoopt had. Als we wisselen zal het om tactische redenen zijn. We zijn aan een paar opties aan het denken om het Noorwegen moeilijk te kunnen maken. Morgen hak ik de knoop door."

  "Wullaert op de 10? Dat kan een meerwaarde zijn, maar dan moeten de speelster rond haar ook in dat systeem kunnen voetballen. Het is alleszins een van de opties."

  Wat verwacht Serneels van Noorwegen? "Ze zullen ons snel bij de keel willen grijpen. Zij zullen nog meer stress hebben dan wij. Dat moeten we in ons voordeel gebruiken. Wij moeten zonder angst voetballen. We willen en moeten winnen. We zijn er klaar voor en willen dat tonen op het veld. Hopelijk staan de supporters er vanaf minuut 1 achter."

  Cayman: "We moeten meteen laten zien dat wij er ook zijn"

  Ook Janice Cayman beseft dat het tegen Noorwegen alles of niets is. "We hebben de openingsmatch besproken als team en we zijn daar sterker uitgekomen. We hebben geleerd uit onze fouten en hopelijk kunnen we dat morgen al laten zien."

  "We moeten vooral sterker zijn in de eerste duels. Laten zien dat wij er ook zijn. We moeten spelen zoals onze tweede helft tegen Denemarken en gewoon echt voetballen. We kennen Noorwegen vrij goed. Het zijn grote meisjes dus ze zijn kopbalsterk. En met Hegerberg hebben ze ook een heel goeie aanval."

  "Oké, we moeten winnen, maar dat geeft toch niet echt extra druk. Ook de vorige match wilden en moesten we winnen."