• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerecht valt binnen bij Spaanse voetbalbond, voorzitter gearresteerd

  Villar is al 29 jaar voorzitter van de Spaanse voetbalbond.

  Angel Maria Villar, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) en vicevoorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, is vandaag opgepakt op verdenking van misbruik van vertrouwen, verduistering en valsheid in geschriften. Het gerecht is ook binnengevallen in het bondsgebouw.

  Villar is niet de enige die werd opgepakt. Ook zijn zoon Gorka en andere toplui van de bond werden gearresteerd. De Spaanse politie zou inmiddels ook zijn binnengevallen in het bondsgebouw in Las Rozas, een voorstad van hoofdstad Madrid.

  De 67-jarige Villar is al 29 voorzitter van de Spaanse bond. In mei werd hij al voor de achtste opeenvolgende keer herverkozen.