• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Basketbalspeler Oostende beukt tegenstander tegen parket

  Gillet valt Loubry aan.

  Brussels heeft gisteravond het feestje van Oostende verpest. Dat was niet naar de zin van Gillet. De speler van Oostende deelde in de slotminuut een stevige duw uit.

  Potjes koken over in Oostende

  Oostende kon gisteravond de beslissing afdwingen met een derde zege in de finale tegen seizoensrevelatie Brussels. Dat draaide anders uit. De bezoekers kwamen met 78-93 winnen aan de kust.

  In de slotfase kookten de potjes over bij Oostende. Gillet maakte de vuilste fout. Hij beukte Brussels-spelverdeler Loubry tegen het parket.

  Op de koop toe werden coach Gjergja en sportief manager Debaere uitgesloten. Het thuispubliek bekoelde zijn woede op de scheidsrechter. De supporters bekogelden de wedstrijdleiding met aanstekers en andere voorwerpen.

  VIDEO: "Lelijke fout van Gillet"

  "Wat een lelijke fout van Gillet", sprak onze commentator Kris Meertens. "Is dat nu nodig? Pierre-Antoine Gillet had zo'n goede wedstrijd gespeeld."

  Video player inladen ...

  Salumu (Oostende): "Frustrerend"

  "We hadden elke wedstrijd in de play-offs kunnen winnen. Het zou een stukje geschiedenis geweest zijn, maar het is ons net niet gelukt. Dat is frustrerend", reageerde Oostende-speler Jean Salumu.

  "We begonnen niet goed aan de wedstrijd en Brussels knalde elke bal binnen. Zij straften elke fout af. Dat deed de wedstrijd dood voor ons."

  In de slotfase liep het uit de hand. "Dat is normaal", vond Salumu. "We keken er erg naar uit om het kampioenschap te winnen. Dat lukt niet. Zo werd het wat bitsig."

  Verliezen maakt deel uit van de sport. "Emoties ook. We moeten die in bedwang houden, maar af en toe moet je jezelf eens laten gaan. Nu is het belangrijk dat we het woensdag afmaken in Brussel."

  "Wij hebben de sterkste ploeg. We moeten wel beseffen dat Brussels vecht tot het laatste moment."

  Video player inladen ...

  Brussels-coach: "Wij kunnen wel verliezen"

  Serge Crèvecoeur heeft met Brussels een vierde wedstrijd afgedwongen. "Ik ben blij dat we een tweede finalematch voor eigen publiek kunnen spelen", sprak de coach. "Eindelijk shotten we de ballen eens binnen."

  Aan de duw van Gillet wil Crèvecoeur geen woorden vuilmaken. ""Ik geef daar geen commentaar over. We spelen het vierde jaar in de hoogste afdeling. De eerste twee jaar hebben we bijna alles verloren. Wij kunnen wel verliezen", knipoogde de coach.

  Video player inladen ...

  Lichodzijewski (Brussels): "Zo erg is dat niet"

  "Oostende is het niet gewoon om te verliezen", vulde Alex Lichodzijewski van Brussels aan. "Ze hebben een trots team. Als ze dan een keer verliezen, gebeurt zoiets. Ach, zo erg is dat allemaal niet."

   

  Video player inladen ...