• home
 • video
 • pas verschenen

  Troisfontaines (Aalstar) is Belgische Basketbalspeler van het Jaar

  Troisfontaines valt in de prijzen.

  Olivier Troisfontaines is uitgeroepen tot Belgische Basketspeler van het Jaar. De 27-jarige speler van Okapi Aalstar volgt Quentin Serron op. Bij de vrouwen gaat de trofee naar Antonia Delaere (Castors Braine).

  Olivier Troisfontaines is de 59e winnaar van de trofee, die al sinds 1959 door Het Nieuwsblad wordt uitgereikt. "Het is een eer om tussen deze legendes van het Belgische basketbal te fonkelen", reageert Troisfontaines, die Pierre-Antoine Gillet (Oostende) en Domien Loubry (Brussels) achter zich hield.

  De 21-jarige Ismaël Bako (Leuven Bears) is Belofte van het Jaar. Hij volgt Hans Vanwijn (Limburg United) op.

  Een jury van coaches, basketbaljournalisten, mensen van de federatie en sports managers van de clubs brachten hun stem uit voor de Belgische Speler/Speelster en Beloftes van het Jaar.

  Gjergja (BC Oostende) is Coach van het Jaar

  • Seth Tuttle (24) van Limburg United is de Ster van de Coaches (alle nationaliteiten). De Amerikaanse center volgt zijn landgenoot John Tofi (Okapi Aalstar) op. De coaches van de EuroMillions League gaven na elke wedstrijd hun top 3.
  • Antonia Delaere (Castors Braine) werd verkozen tot Belgische Speelster van het Jaar. Ze volgt op de erelijst ploegmaat Julie Allemand op. Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver) is Belofte van het Jaar. Zij volgt ploegmaat Heleen Nauwelaers op.
  • Dario Gjergja (41) van Oostende werd in het referendum van de B.B.C.A (Belgian Basketbal Coaches Association) verkozen tot Coach van het Jaar. De Kroaat volgt Roel Moors op de erelijst op. Gjergja won de trofee ook in 2013.
  • Gerrit Driessens (35) van Kangoeroes Willebroek werd, in het referendum van B.B.C.A bij de vrouwen, verkozen tot Coach van het Jaar. Hij volgt Marc Foucart op.