• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Beerschot Wilrijk viert promotie naar 1B met vierde titel op een rij

  Halfweg de eindronde is Beerschot Wilrijk zeker van de titel.

  Beerschot Wilrijk was als enige amateurploeg met een proflicentie al zeker van 1B volgend seizoen, maar het zette de kers op de taart met winst in in de eindronde dankzij een 1-2 bij Dessel. Het was de vierde titel op een rij voor de fusieploeg van coach Marc Brys.

  Begin april wist Beerschot Wilrijk al dat het volgend seizoen het zo begeerde ticket voor profvoetbal (en 1B) binnenhad, maar het wilde ook sportief de beste zijn.

  Na drie van de zes speeldagen in de eindronde van eerste amateur is de kloof met nummer twee Dessel onoverbrugbaar. Beerschot Wilrijk telt 49 punten, Dessel 39.

  Vermeiren maakte de 0-1 voor de rust, kort erna zette Janssens de bordjes gelijk. Losada was de verlosser met een treffer vanaf de stip. De meer dan 1.000 meegereisde fans begonnen aan een feestje.

  Bekijk het verslag van ATV:

  Tweets van Beerschot:

  Felicitaties van Antwerp:

  Juist in het jaar dat Antwerp van 1B naar 1A promoveert, komt Beerschot Wilrijk in 1B terecht. De rivaliteit tussen de twee clubs is bijzonder groot, maar Antwerp was er als de kippen bij om zijn stadsgenoot te feliciteren. Dat werd in dank aanvaard.