• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Vroeger zat het altijd tegen, nu zit het allemaal mee"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Greg Van Avermaet is van de eeuwige verliezer omgetoverd in de eeuwige winnaar. "Ik kan het zelf niet geloven", moet hij toegeven. "Ik verbaas mezelf ook weer."

  Greg Van Avermaet moet schijnbaar maar op een fiets springen of hij wint een wedstrijd. "Ik kan het zelf niet geloven. Ik heb al zo vaak geprobeerd om deze wedstrijden te winnen zonder dat het lukte en nu..."

  "Ik zal niet zeggen dat het nu vanzelf gaat, maar het gaat toch een pak makkelijker. Vroeger zat het tegen, nu zit het allemaal mee. Ik verbaas mezelf ook dat ik weer win."

  De ontknoping was bijzonder. "Terpstra en die van Giant (Andersen, red) draaiden maar half mee. Peter (Sagan) werd daar wat ambetant van en hij liet het gat vallen."

  "Keukeleire en ik zijn dan maar vol doorgereden tot aan de finish. Ik was niet zeker in de sprint, want Jens is ook heel snel. Hij duwde mij ook nog eens op kop en het was tegenwind. Maar ik wist dat ik het vanaf 150 meter kon houden."

  Video player inladen ...

  Keukeleire: "Dubbel gevoel, maar blij met eerste podium"

  Jens Keukeleire hinkte na de aankomst op twee gedachten. "Ik heb een beetje een dubbel gevoel", zegt de Belg van Orica. "Als je er zo dicht bij bent, dan wil je graag winnen. Maar ik ben wel blij met mijn eerste podium in een voorjaarsklassieker."

  "Ik had geen superdag vandaag, maar gaandeweg voelde ik me beter. Misschien zijn we met een gelukje weggeraakt en toen hoorde ik Lorenzo Lapage door de radio roepen dat we een kloof hadden."

  "Ik heb "volle bak" doorgereden en niet achterom gekeken. Ik denk dat dat de juiste beslissing was. Greg was supersterk. Het was elke keer bijten om in het wiel te kunnen blijven."

  "De verstandhouding met Greg was goed. Gesproken? Ik had geen adem over in de laatste 20 kilometer. Maar ik ben niet traag en je weet nooit. Met wat geluk kan ik winnen."

  "Ik krijg elk jaar in het voorjaar het volledige vertrouwen van de ploeg, ook al heb ik nog niet veel sprekende resultaten gehaald. Ik ben blij dat ik nu getoond heb dat ik het kan. Als je hier tweede wordt, dan kun je ook winnen."

  Video player inladen ...