• home
 • video
 • pas verschenen

  Kleedkamer Lierse: "Onze ploeg is aan de toog gemaakt"

  Eric Gerets geniet van nu zijn voetbalpensioen.

  20 jaar geleden kroonde Lierse zich tot Kampioen van België. In het Canvas-programma De kleedkamer blikken oud-spelers Eric Van Meir, Bob Peeters, Dirk Huysmans en Nico Van Kerckhoven terug op het seizoen 1996-1997. Eric Gerets was de man achter het succes.

  "Maandagavonden in Leuven"

  De oud-spelers van Lierse onthullen in De kleedkamer hun geheim. "Onze maandagavonden in Leuven", weet Nico Van Kerckhoven nog goed. "Onze ploeg is aan de toog gemaakt", vult Eric Van Meir aan.

  "Zefilho heeft een keer naar zijn voeten gekregen van Gerets", lacht Bob Peeters. "Hij was niet meegegaan. "Als de groep gaat, moet je meegaan", vond de coach."

  Gerets: "Zijn wel wat mankementjes"

  Eric Gerets (62) was de man achter het succes van Lierse. Anno 2017 kampt de voormalige coach met zijn gezondheid. "Het vuur is uit zijn ogen. Dat is heel raar", merkt oud-verdediger Eric Van Meir op.

  "Er zijn wel wat mankementjes", vertelt Gerets zelf in De kleedkamer, "maar als het zo blijft, kan ik daar wel mee leven."

  "Ik heb nog twee aneu­rys­ma’s (in zijn hersenen, red). Dat is een bloedklontertje op een ader. Als het springt, heb ik natuurlijk prijs. Vroeg of laat moet dat geopereerd worden."

  Gerets: "Te lang van huis geweest"

  Eric Gerets geniet nu van zijn pensioen. "Ik doe nu de dingen die ik graag doe", vertelt hij. "Ik lees 's ochtends de krant en ik kan uren aan een stuk vissen."

  "100 procent gelukkig ben je niet. Ik geef mezelf 5 op 10. Ik ben te lang van huis geweest."

  Van Kerckhoven: "Hij pakte iedereen aan"

  De spelers van Lierse hadden ontzag voor Eric Gerets. "Ik zei iedereen wat goed en slecht was", vertelt de coach.

  "Maandagochtend was het bang afwachten in de kleedkamer. Hij pakte iedereen in groep aan", weet Nico Van Kerckhoven nog. "Ik begon bij de eerste en dan ging ik heel de rij af", vult Gerets aan.

  "Hij heeft me een keer met de grond gelijkgemaakt", herinnert Dirk Huysmans zich. "Je zag me niet meer zitten."

  Peeters: "Ik breng mijn vijver in orde"

  Bob Peeters heeft na zijn spelersloopbaan carrière gemaakt als trainer. Momenteel zit hij zonder club. "Ik breng mijn vijver in orde. Daar breng ik mijn dagen door om alles te verwerken", getuigt Peeters bij Ruben Van Gucht.

  "Als trainer ken je ups en downs. Ik heb voor die kwetsbare positie gekozen. Mijn kinderen niet. En zij worden soms gepest. Dat doet pijn."

  Huysmans: "Kon 5 jaar bij Benfica tekenen"

  Volgens goalgetter Bob Peeters was zijn maatje Dirk Huysmans een van de grootste talenten van Lierse. "Je was een van de grootste talenten. Ik denk niet dat je alles uit je carrière gehaald hebt", stip hij aan.

  "Ik was aan het pieken onder Gerets", weet oud-international Huysmans nog. "Ik kon voor 5 jaar tekenen bij Benfica, maar ik zat met een blessure. En een geblesseerde speler wilden ze niet."