• home
 • video
 • pas verschenen

  Decuyper: "Spijtig dat Antwerp de voorbije 25 jaar zo slecht geleid is"

  0 / 0
  Antwerp speelt volgend seizoen in 1A. Na het grote feest is het tijd om aan de toekomst te denken. "Het potentieel van deze club is enorm", zegt CEO Patrick Decuyper. "Het is spijtig dat Antwerp de voorbije 25 jaar zo slecht geleid is."

  Het overwinningsfeest in Antwerpen duurde zaterdag tot in de vroege uurtjes, maar Patrick Decuyper stond de volgende dag al opnieuw op de Bosuil. "Het onthaal van de spelers hier in het stadion heeft me diep geraakt. De oerkreet van onze supporters: "we zijn eindelijk weer waar we thuishoren"."

  "Ik ben hier nog maar twee jaar en in het begin waren de mensen wat achterdochtig. Ik begreep dat, maar ik ben naar hier gekomen met een plan. Ik wou deze club financieel en juridisch opnieuw gezond maken. Dat is ondertussen ook gelukt."

  "Onze schulden aan Eddy Wauters en de familie Mintjens zijn afbetaald. Die knoop rond de nek van de club is weg. Dat was heel belangrijk om deze club overlevingskansen te geven. Op dat vlak zijn we perfect op schema en dat daar nu ook al sportief succes bijkomt, is heel mooi."

  Hoe zit het dan met de licentie van Antwerp? "Die is volledig in orde."

  "Kunnen zeker nog een paar jaar op de Bosuil blijven"

  "Het eerste wat we nu willen doen, is de infrastructuur verbeteren. We willen grotere sponsors aantrekken, maar dan moet je die ook kunnen ontvangen. Daarom gaan we nu de hoofdtribune moderniseren."

  "We kunnen nog zeker enkele jaren hier blijven. Burgemeester De Wever heeft ook een plan voorgesteld voor een nieuw stadion, maar we zullen dat rustig bekijken. Over een paar jaar zullen we wel zien wat de beste oplossing is voor de club. Ik zeg niet op voorhand neen tegen het project aan Petroleum Zuid."

  Wil Paul Gheysens, de topman van Ghelamco en de geldschieter van Antwerp niet zelf een stadion bouwen? "Dat is natuurlijk zijn business, maar hij wil in de eerste plaats de club naar een hoger niveau tillen. Het zou anderzijds wel niet onlogisch zijn dat er in de grootste stad van Vlaanderen een deftig stadion zou komen."

  "Kunnen op termijn een van de mooiste clubs van het land worden"

  Wat is de ambitie van Antwerp in de hoogste klasse? "Het is mijn droom om onze eerste thuismatch tegen Anderlecht of Club Brugge te kunnen spelen. Vooral voor al die supporters die 13 jaar lang naar matchen tegen Union, Virton of Tubize zijn komen kijken."

  "Met alle respect voor die clubs, maar ik ben hier nog maar twee jaar en ik zag dat zelfs al niet meer zitten. Voor de rest moeten we gewoon genieten en het de ploegen die naar hier komen zo moeilijk mogelijk maken."

  "Het potentieel van deze club is enorm. Zelfs na 13 jaar in tweede klasse zijn er nog zo'n 250.000 mensen die een hart hebben voor deze club. Dat is gigantisch. We moeten nu naar die mensen toegaan. We hebben het potentieel om op termijn een van de mooiste clubs van het land te worden."

  "Daarom is het zo jammer dat deze ploeg de voorbije 25 jaar zo slecht geleid is. Als dat op een normale en rustige manier gebeurd was, had je al veel meer successen kunnen halen."

  "Ik ben zo trots op onze supporters. Een van de doelen voor volgend jaar is ook om het imago van onze fans op te poetsen. We zijn een waardige club en ik wil dat onze supporters weer fier kunnen zijn om voor Antwerp te supporteren."

  "Willen De Decker voor lange tijd aan ons binden"

  Wim De Decker nam pas halfweg het seizoen over bij Antwerp. "Het is de bedoeling om met hem verder te gaan. We zoeken naar een model om op lange termijn met hem te kunnen werken. In België zie je te vaak dat trainers na een paar slechte wedstrijden ontslagen worden."

  "De Decker is heel verstandig en rustig. Hij kent de club en kan goed om met de druk. Bovendien is hij nog maar 34. Hij zal dus blijven, als trainer of in een andere rol."