• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore: "Ben helemaal klaar voor de Omloop"

  D'hoore: "Mijn voorbereiding verliep perfect."

  Niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen rijden morgen hun Omloop Het Nieuwsblad. D'hoore wil graag de eerste Belgische op de erelijst worden, maar dat is niet haar enige doel dit voorjaar. "Ik hoop meermaals te kunnen bikkelen voor de overwinning."

  De Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen is toe aan zijn 12e editie, maar nog nooit stond een Belgische op het hoogste schavotje. Daar wil Jolien D'hoore nu verandering in brengen.

  "Mijn voorbereiding verliep perfect", vertelt de renster van Wiggle High5. "Ik zit op schema. Deze Omloop is een echte waardemeter. Ik ben er helemaal klaar voor, zowel op mentaal als fysiek vlak."

  "Ik hoop dit seizoen meermaals mee te kunnen bikkelen voor de overwinning. Niet enkel in de Omloop, maar ook in andere belangrijke koersen zoals Gent-Wevelgem en natuurlijk de Ronde van Vlaanderen."

  Zaterdag hoeft D'hoore alvast geen rekening te houden met de winnares van vorig jaar, Lizzie Armitstead. Ook Anna van der Breggen, die in 2015 de beste was, is morgen niet van de partij. Wereldkampioene Amalie Dideriksen staat wel aan de start.

  Samenvatting op Sporza

  De vrouwen gaan morgen om 11.30u van start voor hun wedstrijd van 124,8 kilometer. In de laatste 39 kilometer volgen ze hetzelfde parcours als de mannen. Op Sporza schotelen we u morgen tijdens de uitzending een samenvatting voor.