• home
 • video
 • pas verschenen

  Gemeenteraad Grimbergen schrapt dan toch de beruchte buurtweg

  De bouw van het Eurostadion is een stapje dichterbij.

  Grimbergen heeft beslist om de oude buurtweg die over Parking C loopt te schrappen. Dat is goed nieuws voor het Eurostadion, dat zo een stapje dichterbij komt.

  Het Eurostadion zou op Parking C van de Heizel moeten komen. De stad Brussel is eigenaar van het gebied, maar de parking ligt wel op het grondgebied Grimbergen. Daardoor moest de gemeenteraad beslissen of een oude buurtweg die over de parking loopt, geschrapt zou worden. Dat is nodig om een bouwaanvraag te kunnen indienen.

  Vorige maand besliste de gemeente om de buurtweg niet af te schaffen. Ghelamco, de bouwheer van het Eurostadion, dreigde daarop met een rechtszaak. Donderdag stond de buurtweg opnieuw op de agenda van de gemeenteraad en dit keer werd beslist om de weg toch te schrappen. 17 mensen stemden voor, 14 mensen stemden tegen en 1 gemeenteraadslid onthield zich.

  In tegenstelling tot vorige maand stemde Groen dit keer wel voor de afschaffing. "Wegens de financiële dreiging hebben we met veel tegenzin ingestemd", zegt Groen-schepen Eddie Boelens aan bruzz.be.