• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zaterdagavond is Antwerp-Lierse het belangrijkste op deze wereld"

  De Decker en Van Meir kijken elkaar in de ogen zaterdag.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Decker en Van Meir kijken elkaar in de ogen zaterdag.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De meest besproken zaterdagavondmatch dit weekend wordt wellicht niet in de Jupiler Pro League gespeeld. In eerste klasse B ontvangt leider Antwerp eerste achtervolger Lierse. Sporza sprak met de trainers en de supporters van de twee protagonisten.

  De Decker: "We starten absoluut om te winnen"

  Antwerp begint met een puntje voorsprong, maar ziet Lierse bij een nederlaag over zich springen. "De match wordt heel beslissend", zegt trainer Wim De Decker aan sporza.be.  

  "We spelen tegen een rechtstreekse concurrent. Je weet dat wie deze wedstrijd wint een enorme stap voorwaarts zet richting dat tweede ticket voor de testwedstrijden."

  Niemand die bij Antwerp graag terugdenkt aan vorig seizoen toen de titel in de laatste weken uit handen werd gegeven. Het dieptepunt kwam op de slotspeeldag, toen gelijk werd gespeeld tegen Eupen. "Maar de insteek is nu helemaal anders. Toen stonden we bijna een heel jaar eerste."

  "Nu had niemand een aantal maanden geleden verwacht dat de match tegen Lierse zo belangrijk zou zijn. Dit is niet te vergelijken met de match tegen Eupen."

  "Het grote verschil is dat de jongens nu week na week groeien en er naar uitkijken om deze match te spelen. We spelen offensief, dwingend voetbal en gaan uit van eigen kracht. We starten absoluut om te winnen."

  "Dat de eigen fans soms verlammend werken? Nee, dat we thuis spelen is een groot voordeel. Er staat opnieuw een ploeg op het veld waarin de supporters zich herkennen. Je ziet dat we precies opnieuw met 12 op het veld staan."

  Van Meir: "Naar Antwerp zonder stress of angst"

  Voor Lierse is opdracht nummer 1 zaterdag niet verliezen. Anders gaapt een kloof van vier punten voor de spelers van Eric Van Meir. "De match tegen Antwerp zal redelijk bepalend zijn als er een winnaar is", bevestigt Van Meir.  

  "Wij gaan naar het Bosuilstadion met dezelfde ingesteldheid van elke week. Dat hebben we 25 matchen lang al gedaan. We hebben drie keer verloren, dat is sowieso al heel goed. We trekken naar Antwerp zonder stress of paniek en zeker zonder angst."

  Nochtans zal de uitverkochte Bosuil kolken. "Voor mij werkt dat zeker niet verlammend, maar net motiverend. Er is niets zo plezant als 13.000 mensen die tegen je zijn."

  "Want jij staat op het veld en kan bepalen wat er gebeurt. De mensen rond het veld kunnen niets bepalen. Ik denk niet dat mijn spelers er last van hebben. De vorige twee confrontaties hadden ze er ook geen last van."

  "In de laatste vijf confrontaties met Antwerp hebben we drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Maar zaterdag speelt dat allemaal geen rol. Er zijn veel belangrijke zaken in de wereld, maar zaterdagavond om 20.30u is Antwerp-Lierse het belangrijkste."

  Hoe leven fans Antwerp en Lierse toe naar de match: "Geen scenario als vorig jaar liefst!"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...