• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tevez niet van goudwaarde in Shanghai: verliest meteen bij zijn debuut

  Carlos Tevez maakte niet meteen indruk bij zijn Chinese ploeg.

  Carlos Tevez, sinds zijn overstap naar Shanghai Shenhua de best betaalde voetballer ter wereld, heeft zijn eerste wedstrijd in het shirt van zijn nieuwe club verloren. Shanghai Shenhua verloor met 0-2 tegen Brisbane Roar en ligt uit de Aziatische Champions League.

  Shanghai Shenhua tastte heel diep in de geldbeugel om de Argentijn Carlos Tevez naar China te lokken. De spits verdient 37,2 miljoen euro per jaar en is zo de best betaalde voetballer. Toch kon hij een blamage tegen Brisbane niet voorkomen in de play-offs van de Aziatische Champions League.

  Na amper 87 seconden hadden de Australiërs al een voorsprong te pakken. Borrello zorgde voor de 0-1. En nog voor de rust verdubbelde Tommy Oar de score.

  Bij de Chinese ploeg wrong ex-Inter-speler Martins een handvol kansen de nek om. Ook Tevez dwong de Australische doelman een keer tot een redding, maar voor het overige kon de sterspeler van Shenhua nog niet echt zijn stempel drukken.

  Het team van de Uruguayaanse coach Gustavo Poyet (ex-Chelsea) wordt zo het eerste Chinese team in veertien jaar dat een play-offwedstrijd verliest in de Aziatische Champions League. De ploeg werd getrakteerd op een fluitconcert na het laatste fluitsignaal. 

  Foto's van het ongelukkige debuut van Carlos Tevez:

  Bekijk de hoogtepunten uit de wedstrijd:

  Een steekje van de Australiërs richting Tevez: