• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Messi ook aanvoerder bij persboycot van Argentijnse selectie

  Messi las een mededeling voor en kreeg de steun van de hele selectie.

  Een opvallend beeld op de persconferentie van Argentinië na de gewonnen match tegen Colombia. De voltallige selectie kwam, onder leiding van Lionel Messi, de zaal binnen. Geen enkele speler zal nog met de pers praten. "We hebben geen andere keuze."

  Argentinië heeft het moeilijk in zijn WK-voorronde, maar gisteren mocht het nog eens vieren tegen Colombia. Toch waren de spelers na partij niet echt gelukkig. Ze weigerden met de pers te praten. De directe aanleiding voor de boycot is een radioverslag waarin werd beweerd dat Ezequiel Lavezzi na een training marihuana had gerookt.

  De aanvaller ontkent de beschuldigingen en wil het radiostation eventueel voor de rechter slepen. Het incident was voor de volledige Argentijnse selectie de druppel die de emmer deed overlopen. "Er is geen enkel respect voor ons", vertelde aanvoerder Messi.

  "We hebben al veel beschuldigingen naar ons hoofd gekregen en we hebben nooit iets gezegd. Maar nu gaat het te ver. Dit is een serieuze beschuldiging want mensen geloven alles wat jullie zeggen en schrijven."

  "Dit is je mengen in iemand zijn privéleven. Je kan niet ongestraft leugens de wereld in blijven sturen. We vinden het jammer dat het zo moet lopen, maar er is geen andere keuze."