• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Durant spoelt verlies van Golden State door op historische NBA-avond

  Kevin Durant is de beste bij de Warriors: 30 punten en 17 rebounds.

  Nieuwkomer Kevin Durant heeft met 30 punten titelkandidaat Golden State naar de zege gevoerd bij New Orleans (114-122) en zo de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen San Antonio, uitgewist. Titelhouder Cleveland boekte een twee op twee bij Toronto (91-94), met dank aan LeBron James. En Anthony Davis en Russell Westbrook schreven geschiedenis.

  Durant baas in New Orleans, James in Toronto

  Golden State - dé titelfavoriet in de NBA dit seizoen door de komst van Kevin Durant - had wat goed te maken na een gemiste start. Durant was op bezoek bij de Pelicans de topschutter met 30 punten en deed daar nog eens 17 rebounds bovenop, Klay Thompson kwam tot 28 punten, Stephen Curry 23.

  Cleveland moest knokken bij Toronto, dat 3 minuten voor het einde 89-88 voorstond. James (21 punten) draaide de rollen om: hij zette Irving op weg naar een driepunter en pakte uit met een kapitale defensieve rebound.

  VIDEO: Durant en Davis op dreef in New Orleans

  Anthony Davis en Russell Westbrook voor geschiedenisboeken

  Met de Pelicans verloor hij dan wel, maar Anthony Davis is "on fire". In de eerste twee matchen van het seizoen verzamelde hij 95 punten: 50 tegen Denver, 45 tegen Golden State. Het is van Wilt Chamberlain (106 punten) in 1962 geleden dat iemand in twee wedstrijden zoveel scoorde.

  Russell Westbrook was dé man in Oklahoma-Phoenix. Met 51 punten, 13 rebounds en 10 assists zorgde hij voor de eerste triple-double met meer dan 50 punten sinds de legendarische Kareem Abdul-Jabbar in... 1975! Hij loodste zo Oklahoma naar een spannende zege na een verlenging met 113-110.

   

  Top 10 Play of the Day: