• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het milieueffectenrapport voor het Eurostadion is goedgekeurd

  Het Eurostadion moet in Grimbergen gebouwd worden.

  Het dossier rond het Eurostadion heeft een belangrijke horde genomen. Het milieueffectenrapport (MER) is goedgekeurd, waardoor bouwheer Ghelamco de bouwvergunning en de milieuvergunning kan aanvragen.

  In het milieueffectenrapport (MER) worden de mogelijke milieueffecten door het project onderzocht en beoordeeld. De Vlaamse overheid heeft het MER voor het Eurostadion goedgekeurd.

  Met het goedgekeurde MER kan bouwheer Ghelamco de bouwvergunning en de milieuvergunning voor het Eurostadion aanvragen. Het stadion komt in de gemeente Grimbergen en moet de thuisbasis worden van de Rode Duivels en van Anderlecht.

  KBVB en UEFA zijn tevreden: "Een belangrijke stap"

  "Het goedgekeurde MER is een belangrijke stap in de bouw van het Eurostadion. De UEFA is tevreden met de geboekte vooruitgang en kijkt uit naar december voor de voorstelling van het logo van gaststad Brussel", zegt Martin Kallen, UEFA-directeur voor evenementen. Ook de Belgische voetbalbond is "tevreden met de vooruitgang".