• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Argentinië is voor het eerst wereldkampioen Futsal

  Leandro Cuzzolino juicht, hij scoorde twee keer in de finale.

  0 / 0

  Leandro Cuzzolino juicht, hij scoorde twee keer in de finale.

  Argentinië heeft zich in Cali verrassend tot wereldkampioen gekroond. De Argentijnen waren in de finale met 5-4 te sterk voor Rusland. De Russen kwamen in de laatste minuut nog terug van 5-2 tot 5-4, maar een ultieme sensatie bleef uit. Het brons ging naar Iran.

  Wie voor de start van het toernooi een podium met daarop Argentinië, Rusland en Iran had voorspeld, was nu wellicht multimiljonair. Geen enkele van die drie landen haalde in het verleden al eremetaal op het WK.

  Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië (het WK werd voor de 8e keer georganiseerd) sneuvelde al in de achtste finales, na penalty's tegen Iran.

  Datzelfde Iran bleek ook in de match om het brons zijn penalty's goed te trappen. Portugal, met topschutter en smaakmaker Ricardinho, valt zo naast het podium.

  In de finale eiste Rusland de bal op (63% balbezit), maar het no-nonsense-voetbal van de Argentijnen zou uiteindelijk zegevieren. Na de 2-5 van de jongste van de Vaporaki-broers leek de trofee binnen voor de Argentijnen, maar in de slotminuut was het toch nog nagelbijten.

  Liskov en Eder (met zijn 10e goal van het toernooi) brachten de Russen tot op een zucht van de Argentijnen. Maar een ultieme gelijkmaker zat er niet meer in. Op de erelijst volgt Argentinië Brazilië op. De Argentijnse aanvoerder Fer Wilhelm werd verkozen tot Speler van het Toernooi.