• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "De Spelen in Rio? Zo plezant is het daar niet"

  "Er zijn Belgen die beter kunnen klimmen", zegt de bolletjestrui.

  Thomas De Gendt, momenteel de beste klimmer in de Tour, zit niet in de voorselectie voor de Spelen in Rio en daar is hij blij om. "Ik had de selectie waarschijnlijk toch geweigerd. Het is daar vochtig en warm."

  Tim Wellens, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Bart De Clercq, Jan Bakelants, Laurens De Plus, Louis Vervaeke en Ben Hermans. Dat zijn de negen namen in de voorselectie van bondscoach Kevin De Weert. Op 22 juli maakt hij zijn definitieve lijst met vijf namen.

  Nu De Gendt zich laat zien in de Tour, willen sommigen hem nog opvissen. Zelf ziet hij dat niet zitten. "Of het niet jammer is dat ik niet in de selectie zit? Neen, helemaal niet."

  "Als ik geselecteerd was, had ik waarschijnlijk toch geweigerd. Ik heb geen behoefte om naar Rio te gaan, ik wil daar niet zijn. Ze kunnen beter andere renners meenemen die wel gemotiveerd zijn."

  "Het parcours ligt me niet echt", vindt de bolletjestrui. "Er zijn genoeg Belgen die beter kunnen klimmen en die gemotiveerd zijn. Het is een eendagskoers, het is daar warm en vochtig. Zo plezant is dat daar allemaal niet."

  De Gendt kan zich na de Tour dus focussen op de criteriums. "Als ze me vragen natuurlijk."